rss

Kia Cee'd va avea versiune hibrida

  1. 16/05/2009
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Hibrid, Honda Insight, Kia, Kia Cee'd, Toyota Prius
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ciuda faptului ca sectorul hibrid este dominat in momentul de fata de Honda Insight si Toyota Prius, coreenii de la Kia sustin ca au in maneca asul castigator. Acesta se traduce prin versiunea hibrida a popularului hatchback in cinci usi Cee'd, care ar trebui sa fie lansata in 2011.

    Initial oficialii Kia fixasera momentul aparitiei noului Cee'd Hybrid pentru 2010, insa au decis in cele din urma sa amane cu un an pentru a putea perfectiona modificarile aduse trenului de rulare hibrid. Acesta va fi compus dintr-un motor conventional pe benzina de 1,6 litri si 125 CP si unul electric care va dezvolta circa 20 CP si va ajuta la sporirea puterii motorului in situatii de solicitare. Sistemul va fi conectat la o cutie de viteze cu variatie continua (CVT).

    Desi coreenii nu au furnizat deocamdata alte specificatii, se pare ca noul Kia Cee'd Hybrid va functiona, asemenea altor modele similare, tot pe baza de baterii litiu-ion deoarece acestea confera atat o autonomie mare, cat si un timp rapid de incarcare. De asemenea, noul model va beneficia de tehnologia de recuperare a energiei dezvoltata pe perioadele de franare, precum si de sistemul start-stop.

    Vizualizari: 1323