rss

Hibridul plug-in Kia Ray Concept a debutat oficial la Chicago

  1. 11/02/2010
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Hibrid, hibrid plug-in, Kia, kia ray concept, Prius, ray concept, Toyota
    Vezi toate fotografiile (11)

    Kia a prezentat in premiera mondiala la Chicago conceptul hibrid plug-in Ray, primul model de acest gen dezvoltat de constructorul coreean.

    Desenat la Centrul de Design Kia din SUA, noul prototip al coreenilor are rolul de a anunta viitorul sedan compact cu patru locuri care va beneficia de aceeasi platforma ca si modelul Forte. Noul model ecologic va concura cu deja consacratele Toyota Prius si Honda Insight.

    Noul hibrid plug-in este echipat cu un propulsor cu 4 cilindri in linie de 1,4 litri si 153 cai-putere, care foloseste tehnologia de injectie directa de benzina. Unitatea este cuplata la o cutie de viteze CVT si lucreaza in combinatie cu un motor electric de 78 kW, care este alimentat de un pachet de baterii litiu-ion. Prototipul poate parcurge peste 80 km in modul "full electric" cu o singura incarcare a acumulatorilor, in timp ce consumul mediu anuntat ,de 1,16 litri/100 km, ofera o autonomie de 1.200 km.

    In functie de conditiile de drum, puterea este transmisa catre rotile din fata de la motorul conventional, de la cel electric sau de la ambele concomitent.

    Toate comenzile adresate sistemului de directie sunt inregistrate printr-un pachet "drive-by-wire", deci fara o conexiune fizica intre volan si roti, in timp ce plafonul contine panouri solare ce asigura energia pentru climatizare si blocurile optice. Ray Concept este echipat cu un set de jante din aliaj de 20 de inch cu design special si pneuri de 195/50 R20 cu rezistenta redusa la rulare.

    Din punct de vedere stilistic, noul Kia Ray Concept doreste sa demonstreze ca evolutia directiei de design a producatorului sud-coreean poate fi aplicata si pe un vehicul plug-in. Tema este una futurista si se regaseste atat la exterior, cat si la interior, unde au fost folosite materiale usoare reciclabile si prietenoase cu mediul inconjurator.

    Culoarea predominanta a conceptului este albul care, pe de-o parte, respinge razele solare, iar pe de alta mentine o temperatura potrivita in habitaclu ceea ce face ca instalatia de aer conditionat sa fie folosita cat mai putin si, deci, consumul de energie sa fie mic.

     

    Vizualizari: 1478
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »