rss

Primele schite cu noul Kia Sportage

  1. 18/01/2010
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Kia, Kia Sportage 2010, modele noi, Sportage, SUV
    Vezi toate fotografiile (6)

    Kia a depus la Registrul European de Inregistrare a patentului noilor modele schitele oficiale cu viitoarea generatie Sportage. Aceasta va fi lansata pe piata europeana la sfarsitul anului sau cel mai tarziu la inceputul lui 2011.

    Este posibil ca modelul din imaginile de fata sa fie apropiat din punct de vedere stilistic cu versiunea de serie a SUV-ului coreean, care ar putea debuta fie la Salonul Auto de la Geneva din martie, fie la cel de la Seul din luna aprilie.

    Asemenea celor mai recente modele Kia, noul Sportage a fost desenat tot de fostul designer-sef de la Audi, Peter Schreyer, care a imprimat vehiculului de teren un aspect mult mai elegant si mai sportiv comparativ cu actuala generatie.

    Fratele mai mic al lui Sorento imprumuta platforma tehnica a noului Hyundai ix35 (Tucson pe alte piete), prezentat in toamna anului trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt. Asta inseamna ca versiunea europeana a noului Kia Sportage va fi oferita in cinci versiuni de motorizare, doua benzinare de 1,6 litri/140 CP si, respectiv, 2,0 litri/166 CP, si trei dieseluri, unul de 1,7 litri si 115 CP, iar celalalt de 2,0 litri care va fi disponibil in doua variante de putere, 134 si 184 CP.

    disponibil pe piata nord-americana cu acelasi propulsoare cu 4 cilindri de 2,0 si 2,4 litri, care pot fi conectate la cutii de viteze cu sase rapoarte, asemenea lui Hyundai Tucson.

    Vizualizari: 2142