rss

Kia Sorento hibrid ia calea productiei in 2012

  1. 24/09/2009
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Hibrid, Kia, Kia Sorento
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa cum va informam si ieri in legatura cu planurile Kia de a lansa in viitorul apropiat un hibrid diesel, constructorul auto a decis ca exemplarul Sorento prezentat la Frankfurt sa ia calea productiei in 2012.

    “Hibrizii diesel sunt cu siguranta viitorul industriei automobilistice, intr-o lume din ce in ce mai preocupata de aspectul ecologic al fiecarui produs” a declarat o sursa Autocar.co.uk. “Iar Kia Sorento are foarte mari sanse de a intra pe piata. Mai mult, sistemul de propulsie hibrid diesel vazut la Frankfurt are sanse sa echipeze si alte modele, cum ar fi C’eed.”,  a completat sursa.

    Conceptul dezvaluit saptamana trecuta utilizeaza un motor diesel de 1,6 litri, ce dezvolta 161 CP. Acesta este cuplat la un propulsor electric care trimite puterea catre rotile din fata prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj. Aceste tehnologii ofera un nivel al emisiilor CO2 de 119 g/km.

    Planurile Kia se duc intr-acolo incat vor produce si modele electrice, un insider Kia dezvaluind faptul ca producatorul a dezvoltat un Sportage electric in Coreea.

    Vizualizari: 1358