rss

Frankfurt 2009: Kia Cee'd Hybrid si Sorento Hybrid

  1. 17/09/2009
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: cee'd, Frankfurt 2009, Hybrid, Kia, Sorento
    Vezi toate fotografiile (9)

    Doua concepte hibride Kia - Kia Cee'd Hybrid si Kia Sorento Hybrid - s-au prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, alaturi de KIA Forte Hybrid Sedan, lansata pe piata coreeana in luna iulie. .

     

    Desi Cee'd utilizeaza un sistem de propulsie similar cu cel al noului Forte LPI, motorul de 1.6 litri functioneaza, in schimb, pe benzina. Conform masuratorilor Kia, noul cee'd Hybrid accelereaza de la 0 la 100 km/h in 11,8 secunde si poate atinge viteza maxima de 185 km/h.

    Comparativ cu predecesoarea sa, noua Kia Sorento Hybrid are o greutate cu 100 kg mai mica, ajungand pana la 1.663 kg. Masina foloseşte o noua unitate Diesel de 1.6 litri, echipata cu turbocompresoare gemene care genereaza pana la 163 CP (120kW). Motorul este cuplat la un motor electric de 40 CP. Masina dispune de transmisie cu dublu ambreiaj, oferind posibilitatean alegerii unei cutii de viteze complet automate sau manuale cu schimbare secventiala a treptelor. Kia a declarat ca intentioneaza sa aduca in productie, in 2010, cutia de viteze cu dublu ambreiaj, care face ca Sorento sa aiba emisii de CO2 de 119g/km (cu 30% mai mici decat cel mai performant Sorento), lucru impresionant pentru un SUV.

     

    Kia va testa aceste vehicule de-a lungul a mii de kilometri in toata Europa pentru a genera date ce vor fi incluse in procesul de proiectare a vehiculelor Kia in deceniul urmator.

     

     

     

    Vizualizari: 1645