rss

Kia Cadenza, inlocuitorul lui Opirus, ajunge in Romania in vara lui 2010

  1. 24/11/2009
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Berlina, cadenza, Kia, kia cadenza, opirus
    Vezi toate fotografiile (4)

    Coreenii de la Kia au prezentat astazi pe piata locala noul Cadenza, care va fi comercializat in acesta tara sub numele de K7. Noul sedan de lux, care inlocuieste in gama modelul Opirus, va avea premiera mondiala luna viitoare, la Riad.

    Designerii coreeni au tintit un look modern care incorporeaza ADN-ul Kia. Noul Cadenza adopta un design elegant, cu tuse sportive, aspectul agresiv al masinii fiind intarit de partea frontala de tip "nas de tigru" ce contine grila frontala personalizatace este incadrata de blocurile optice cu LED-uri. Practic, Cadenza a preluat o serie de elemente de la conceptul KND-5, prezentat in aprilie anul trecut, la Seul. La spate se remarca stopurile ce integreaza la randu-le LED-uri.

    Cadenza are o lungime de 4,96 mertri, o latime de 1,85 metri si o inaltime de 1,47 metri, la un ampatament ce masoara 2,84 metri. Aceste dimensiuni se traduc printr-un spatiu mai generos la interior comparativ cu Opirus. Portbagajul are un volum de 451 de litri.

    Interiorul este dominat de panoul "plutitor" al comenzilor ce subliniaza designul inovativ Kia si de plansa de bord cu design futurist. Sistemul "Welcome" porneste farurile si luminile de interior, in timp ce lluminile care strabat bordul si portierele creeaza o ambianta calda si relaxanta. Climatizarea automata dual-zona este oferita standard, iar dispozitive high-tech precum sistemul de acces fara cheie, butonul "Start Engine", camera pentru mersul cu spatele cu display pe oglinda interioara completeaza dotarile moderne oferite de noul sedan. Optional va fi disponibil un plafon panoramic de sticla.

    Noul Kia Cadenza este oferit cu o motorizare Lambda II V6, care produce 290 CP si 338 Nm de cuplu, oferiti la 5.000 rpm. Aceste resurse sunt transmise catre puntea fata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu 6 trepte ce poate fi actionata si manual. Exprimat in cifre, Cadenza sprinteaza de la 0-100 km/h in doar 7,2 secunde si atinge o viteza de varf de 230 km/h. Consumul in ciclu combinat anuntat de constructor este de 9,36 l/100 km, in timp ce emisiile de CO2 se situeaza la un nivel de 223 g/km.

    Noul Kia Cadenza va ajunge in Romania cel mai probabil in cel de-al doilea trimestru din 2010

    Vizualizari: 1486