rss

Politia Rutiera a primit un Jaguar XFR de 510 Cai Putere

  1. 09/08/2012
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Jaguar, XFR
    Vezi toate fotografiile (1)

    Politia Rutiera Romana a primit o limuzina sportiva Jaguar XFR, echipata cu un motor V8 de 5 litri, care livreaza 510 Cai Putere. Autoturismul este furnizat prin intermediul unui contract pe sase luni de catre Premium Auto, importatorul Jaguar in Romania.

    Un frumos exemplar Jaguar XF de 510 Cai Putere a intrat in dotarea Politiei Romane. Autoturismul este fabricat in anul 2010 si beneficiaza de un propulsor V8, care garanteaza un sprint de la 0 la 100 km/h in numai 4,9 secunde, in timp ce viteza maxima este de 250 km/h.

    Sportiva este  este cel mai puternic automobil intrat vreodata in dotarea Politiei Romane, insa nu si cel mai rapid. La capitolul rapiditate, a fost depasit de Lotus Evora S.

    Parteneriatul intre Jaguar si Politia Romana nu este primul, in urma cu 40 de ani oamenii legii achizitionand cateva limuzine Jaguar XJ pentru interventii speciale.

    Soferii romani vor putea admira Jaguarul XFR pe autostrazile A1, A2 si A3. Limuzina, produsa in 2010, a avut un pret de catalog de peste 100.000 euro cu TVA cand era noua. Dotarile speciale specifice Politiei nu intra in acest pret.

    Ca echipamente si dotari suplimentare fixe, Jaguar XFR este echipat, momentan, cu rampa Whelen, sirena Whelen, difuzor sirena 100 W si flash grila frontala (2 bucati). Aceste echipamente sunt oferite de furnizori, fara obligatii financiare din partea Politiei Romane. Instructajul politistilor care vor conduce masina a fost facut de pilotul Vali Porcisteanu.


    Sursa foto: 0-100.ro

    Vizualizari: 8989