rss

Jaguar si Land Rover vor avea motoare dezvoltate in-house

  1. 19/07/2011
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Jaguar, Land Rover, Tata Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    Grupul Tata Motors vrea de dezvolte propulsoare pentru marcile Jaguar si Land Rover, pentru a anula orice legatura cu Ford, actualul furnizor al mai multor componente si ex-proprietar al celor doua branduri britanice.

    Conform Automotive News, Ratan Tata insusi a facut anuntul, mentionand ca viitoarele motoare ar putea fi construite la uzina Wolverhampton, Anglia. In plus, indienii investesc deja in uzina din Pune, unde din luna martie este asamblat Land Rover Discovery.

    Mai mult decat atat, Tata Motors analizeaza posibilitatea de a muta productia unor modele Jaguar si Land Rover in China, o piata in continua expansiune. Planurile grupului indian includ si cresterea vizibilitatii in tari precum Brazilia si Rusia.

    La acest demersuri contribuie rezultatele motivante obtinute de cele doua marci engleze. In anul fiscal incheiat in martie 2011, vanzarile Jaguar si Land Rover au crescut la nivel mondial cu 9% si cu 13,9% in prima jumatate pe piata americana.

    De cealalta parte, Tata a subliniat faptul ca India si China au inregistrat valori negative, dupa ce ani la randul au avut loc cresteri ale vanzarilor importante.

    Vizualizari: 2061