rss

JAGUAR F-TYPE COUPÉ: o noua referinta in clasa

  1. 22/11/2013
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Jaguar
    Vezi toate fotografiile (2)

    Noul Jaguar F-TYPE Coupé, dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, reprezinta cel mai dinamic si performant Jaguar de serie  produs vreodata.

    “Modelul Jaguar F-TYPE Coupé ofera soferului o experienta de condus unica. Acesta combina un design seducator cu tehnologia de ultima ora si performanta cu adevarat uimitoare. Atragator, precis, intuitiv si energic – este eminamente o masina sport Coupé” declara Phil Popham, Group Marketing Director, Jaguar Land Rover.

    Avand la baza o structura integrala din aluminiu, F-TYPE Coupé este cel mai dinamic si orientat catre performanta model sport produs vreodata de Jaguar, fiind disponibil in trei versiuni de motorizare: F-TYPE R, F-TYPE S si F-TYPE.

    Varful de gama, F-TYPE R Coupé, este dotat cu un motor V8 supraalimentat, de 5.0 l, avand 550CP/680Nm, capabil sa accelereze de la 0-100 Km/h in 4.2 secunde si sa atinga o viteza maxima de 300 Km/h (limitata electronic).
    Modelele F-TYPE S Coupé si F-TYPE Coupé sunt echipate cu motoarele Jaguar V6 supraalimentate, de 3.0 l, benzina, avand 380CP/460Nm, respectiv 340CP/450Nm, cu o putere de accelerare de la 0-100 Km/h in 4.9/5.3 secunde si viteze maxime de 275/260 Km/h.

    F-TYPE Coupé intruchipeaza viziunea de design a conceptului sport Coupé Jaguar C-X16, care si-a facut debutul la Salonul Auto de la Frankfurt, in 2011, postura sa fiind definita de trei linii-cheie. Primele doua – comune cu F-TYPE decapotabil – definesc partea frontala si aripile laterale cu aspect puternic, atletic. Cea de-a treia linie-cheie este reprezentata de profilul impetuos al plafonului Coupé, care confera masinii o silueta omogena si subliniaza, totodata, efectul vizual dramatic al cabinei conice, incadrate de aripile posterioare sportive.

    Pentru a oferi o manevrabilitate superioara si progresiva, aliniata la capacitatea de 550CP, varful de gama F-TYPE R Coupé este dotat cu un sistem de suspensie special conceput si cu noi tehnologii dinamice. Acestea includ cea de-a doua generatie a sistemului Electronic Active Differential (EAD) si – pentru prima data la Jaguar – sistemul Torque Vectoring prin franare. Aceste doua tehnologii lucreaza in paralel pentru a oferi un raspuns prompt la comenzi si o manevrabilitate valorificata la potential maxim.

    Atractia vizuala este fundamentala pentru Jaguar, astfel incat F-TYPE Coupé dispune de o silueta instant recognoscibila, construita pe baza design-ului uimitorului concept sport Coupé C-X16 si al modelului F-TYPE decapotabil – castigator al distinctiei “Masina cu cel mai bun design al anului 2013”.

    “Procesul de creare al unui model Sport Coupé este cea mai pura dintre sarcinile de design si, de asemenea, provocarea cea mai mare; executata bine, se obtine un rezultat, din punct de vedere estetic, la fel de dinamic precum experienta de a conduce aceasta masina. La F-TYPE Coupé, cred ca avem o executie buna”, a declarat Ian Callum, Director Design, Jaguar
    Expertiza Jaguar in ceea ce priveste arhitectura din aluminiu a fost esentiala in a permite crearea design-ului fara compromis estetic al F-TYPE Coupé, oferind, in acelasi timp, atribute dinamice fundamentale – esentiale pentru orice masina sport – al unei greutati reduse si structuri extrem de rigide. Masurand 33.000 Nm/grad, F-TYPE Coupé este cea mai rigida masina de productie construita vreodata de Jaguar.

    F-TYPE R COUPÉ


    F-TYPE R Coupé reprezinta varful de lance al gamei F-TYPE. Dotat cu motorul Jaguar V8 supraalimentat de 5.0l, benzina, integral din aluminiu, 550 CP si 680 Nm, F-TYPE R Coupé atinge performante de accelerare de la 0-100 Km/h in 4.2 secunde, cu o viteza maxima limitata electronic la 300 km/h si emisii CO2 de 259g/km.

    “Puterea, performanta si capacitatea prompta de raspuns ale F-TYPE R Coupé reprezinta o recompensa deplina pentru cei mai entuziasti dintre soferi, in timp ce, foarte important, sasiul proiectat ofera o manevrabilitate excelenta, care inspira incredere. Este precis si rapid...o masina cu adevarat construita pentru placerea de a conduce”, a declarat Mike Cross, Chief Engineer, Vehicle Integrity, Jaguar.

    F-TYPE COUPÉ SI S COUPÉ


    Jaguar F-TYPE Coupé este disponibil, de asemenea, in doua variante de motorizare V6 supraalimentate, benzina, ambele fiind dotate cu transmisii cu opt rapoarte Quickshift: F-TYPE Coupé si F-TYPE S Coupé. Avand aceeasi arhitectura Coupé rigida si usoara, din aluminiu ca si F-TYPE R, F-TYPE Coupé si F-TYPE S Coupé sunt, cu adevarat, masini construite pentru satisfactia soferului.

    F-TYPE Coupé este dotat cu un motor V6 3.0 l supraalimentat, benzina, 340CP/450Nm si este capabil sa accelereze de la 0-100 Km/h in 5.3 secunde, cu o viteza maxima limitata electronic la 260 Km/h.
    F-TYPE S Coupé este dotat cu un motor V6 3.0 l supraalimentat, benzina, 380CP/460Nm, capabil sa accelereze de la 0-100 Km/h in 4.9 secunde, cu o viteza maxima, limitata electronic, la 275 Km/h.

    Modelele sus mentionate vor fi disponibile spre vanzare in Romania, incepand cu luna mai 2014.

    Vizualizari: 4025