rss

Noul Jaguar XF a fost dezvaluit in cadrul unui eveniment inedit la Londra

  1. 25/03/2015
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Jaguar
    Vezi toate fotografiile (4)

    Noul model Jaguar XF a fost prezentat in cadrul unui spectacol inedit: traversand apa pe cabluri aflate la inaltime, in inima cartierului londonez de afaceri Canary Wharf.

    Cascadorul britanic Jim Dowdell, un veteran al filmelor hollywoodiene, precum Bond, Bourne si Indiana Jones, a condus noul Jaguar XF deasupra Royal Dock, pe o distanta de 240 de metri pe cabluri suspendate, pentru a evidentia astfel noua constructie din aluminiu a acestuia.

    Noul Jaguar XF reprezinta  o combinatie de neegalat intre rafinament, economie de combustibil, dinamica si design si va fi dezvaluit publicului, in premiera, in cadrul Salonului Auto de la New York, pe 1 aprilie.

    “In crearea noului Jaguar XF, echipa de design a fost animata de disciplina simplitatii. Fiecare linie a designului exterior al noului XF are un scop precis – nimic nu este superfluu. Pentru a obtine acea simplitate este nevoie de timp si de un grad inalt de determinare; este usor sa  desenezi liniile unei masini, dar mult mai dificil sa ii conferi un caracter puternic simplificand aceste linii.” a declarat Ian Callum, Director of Design, Jaguar.

    Noul Jaguar XF mentine atributele de baza ale predecesorului sau, pe care le aduce la un nivel cu totul nou gratie noii arhitecturi avansate, realizate intensiv din aluminiu. Noua sa caroserie este construita in proportie de 75% din aluminiu si confera modelului o greutate redusa cu 190kg fata de modelul actual si o crestere a rigiditatii torsionale de pana la 28%. Desi este mai scurt cu 7mm si mai jos cu 3mm decat masina pe care o inlocuieste, noul Jaguar XF are un ampatament mai lung cu 51mm, oferind mai mult spatiu pentru pasagerii din spate.

    Performantele castigate prin folosirea caroseriei din aluminiu sunt completate de noua gama de motoare puternice si rafinate. Motoarele diesel Ingenium de 2.0-litri sunt disponibile in variantele 163CP/380Nm si 180CP/430Nm si sunt oferite cu transmisia manuala cu 6 rapoarte special optimizata si transmisia automata cu 8 rapoarte. In varianta de 163CP cu transmisie manuala, noul Jaguar XF are emisii CO2 de 104g/km si este cel mai usor si mai economic model diesel non-hibrid din segmentul sau – cu 80 kg mai usor decat cel mai apropiat competitor al sau.

    Toate celelalte motoare sunt echipate exclusiv cu transmisii automate in opt trepte de viteza. Motorul de 2.0 litri pe benzina turboalimentat, cu injectie directa, dezvolta 240CP/340Nm, in timp ce renumitul motor 3.0 litri V6 supraalimentat benzina va fi disponibil in doua variante de putere, 340CP/450Nm si 380CP/450Nm. Motorul 3.0-litri V6 twin-turbo diesel beneficiaza de o serie de tehnologii avansate, care ii amplifica randamentul si rafinamentul, generand 300CP si un cuplu remarcabil de 700Nm.

    Incorporand experienta modelelor F-TYPE si XE, sistemul de servodirectie asistata electric (EPAS) mentine manevrabilitatea si directia emblematice pentru XF, contribuind, de asemenea, la o economie de combustibil exceptionala.
    Pentru variantele cu tractiune integrala (All-Wheel-Drive), Jaguar a dezvoltat un nou sistem care ofera un plus de cuplu atunci cand este nevoie. Cutia de transfer foloseste transmisia prin lant in locul vitezelor si este mai usor, mai silentios si mai eficient.

    Performanta este imbunatatita, de asemenea, de noul sistem de control avansat folosit initial pentru modelul F-TYPE AWD: Intelligent Driveline Dynamics (IDD). Acesta ofera manevrabilitatea tractiunii spate cu performanta si beneficiile tractiunii integrale. Aceste atribute sunt mentinute si pe varianta cu tractiune spate. Sistemul All-Surface Progress Control, dezvoltat pentru condusul la viteze mici, in conditii nefavorabile, actioneaza automat frana si acceleratia pentru a oferi cea mai buna tractiune posibila, permitand astfel masinii sa se puna in miscare lin: tot ce trebuie sa faca soferul este sa mentina directia.
    Sistemul Infotainment si de conectivitate este cel mai avansat oferit vreodata de Jaguar.  Noul sistem InControl Touch Pro este dotat cu un ecran tactil de 10.2 inch si tehnologie Dual View, care permite ca, simultan, soferul sa vada informatii precum navigatia, in timp ce pasagerul din fata se uita la TV sau urmareste un DVD.

    Detalii tehnice complete, precum si mai multe fotografii cu noul Jaguar XF vor fi disponibile de la 1 aprilie.

    Vizualizari: 2136
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »