rss

Mitsubishi si Isuzu, impreuna pentru dezvoltarea unui vehicul electric

  1. 03/02/2010
  2. Categoria: Isuzu
  3. Tags: electric car, Isuzu, Mitsubishi
    Vezi toate fotografiile (1)

    SIM-Dirve Corp, o companie japoneza nou-infiintata, va colabora cu un numar de 34 de parteneri pentru dezvoltarea unui prototip electric, care sa permita popularizarea tehnologiei.Printre aceste companii se numara si Isuzu Motors Ltd. si Mitsubishi Motors Corp, un pionier in vehiculele electrice.

    Fondata in septembrie, de catre Hiroshi Shimizum, SIM-Drive Corp urmareste sa impulsioneze know-how-ul constructorilor si furnizorilor auto pentru a crea impreuna un automobil electric incepand de anul urmator, pentru ca mai apoi, in anul 2013, sa fie produs in serie.

    Cele 34 de companii vor contribui fiecare cu 221.000 de dolari, la care se adauga un cate un inginer delegat pentru a se ocupa de dezvoltarea prototipului.

    Daca va intrebati care este castigul tuturor acestor firme, acestea vor putea vinde mai departe licenta catre terte entitati.

    Grupul planuieste sa construiasca o masina electrica cu o autonomie de putine peste 300 km dupa o singura reincarcare a bateriei (aproximativ dublu fata de performantele vehiculelor electrice actuale).

    Vizualizari: 1711