rss

Viitorul Infiniti Etherea va utiliza platforma MFA de la Mercedes

  1. 15/09/2011
  2. Categoria: Infiniti
  3. Tags: B-klasse, etherea, Infiniti, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mercedes-Benz si alianta Renault-Nissan au incheiat un acord prin care casa auto din Stuttgart va imprumuta brandului premium Infiniti componente cheie. Prima pe lista este platforma MFA (modular front architecture), baza mecanica din care va lua nastere versiunea de serie Etherea.

    Primul fruct al intelegerii celor doua entitati auto ar urma sa fie un monovolum compact Infiniti, anticipat de prototipul Etherea. Acesta va fi lansat pe piata in anul 2014 si va utiliza platforma MFA, regasite si pe noua generatie B-Klasse.

    Mai mult decat atat, Nissan ar putea imprumuta propulsoarele in patru cilindri pe benzina si dieselurile V6 dezvoltate de Mercedes. Anuntul oficial, precum si detaliile colaborarii, vor fi facute publice la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Revenind la MPV-ul Infiniti, acesta va fi initial vandut doar pe pietele europene. Totusi, exista voci care anunta si o traversare a Oceanului, catre America de Nord, cea mai mare piata a brandului de lux.

    Platforma MFA va fi implementata si pe noile A-Klasse, CLC sedan, CLC Shooting Brake si pe SUV-ul de mici dimensiuni GLC si ofera posibilitatea alegerii intre traditionala tractiune fata si tractiunea integrala.

    Desi nu exista o confirmare oficiala, productia viitorului monovolum Infiniti ar putea avea loc pe pamanturi europene.

    Vizualizari: 1722
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »