rss

Infiniti vrea o divizie de performanta

  1. 04/04/2012
  2. Categoria: Infiniti
  3. Tags: BMW, emerg-e, Infiniti, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (4)

    Infiniti planuieste sa lanseze o gama de modele de performanta denumita IPL. Primul model dezvoltat sub aceasta divizie ar putea fi versiunea de serie a conceptului Infiniti Emerg-E lansat la Geneva luna trecuta.

    Brandul de lux al japonezilor de la Nissan intentioneaza sa prinda din urma rivalii germani in ceea ce priveste segmentul sportivelor. Astfel, Infiniti pregateste o divizie de performanta, pe modelul competitorilor de la BMW si Mercedes.

    Aceste modele vor purta sigla IPL, o abreviere de la Infiniti Performance Line. Noua familie va oferi versiuni de inalta peformanta ale autoturismelor G coupe si cabrio, pe tiparul AMG de la Mercedes si M de la BMW.

    Intentia de a lansa aceasta divizie a fost confirmata cu ceva timp in urma, insa acum oficialii Infiniti au reiterat-o. Potrivit vicepreşedintele Infiniti America, Ben Poore, membrii consiliului iau in calcul introducerea in productie de serie a prototipului Emerg-E. In acest caz, sportiva ar fi primul model construit sub umbrela  IPL.

    "Pentru noi gama IPL este ca o rampa de lansare. Nu este precum AMG, nici nu ne dorim. Este doar un punct de plecare pentru a da nastere unui sub-brand", a declarat Ben Poore.

    Noutatile Infiniti nu se opresc aici. Lansarea noului JX a reprezentat pentru producatorul auto intrarea in segmentul SUV-urilor de mari dimensiuni, iar la New York vor aduce o berlina electrica, ce va fi comercializata din 2014.

    Vizualizari: 2419