rss

Infiniti Etherea va utiliza platforma Mercedes A-Klasse

  1. 25/11/2011
  2. Categoria: Infiniti
  3. Tags: etherea, Infiniti, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Infiniti a incercat sa impresioneze audienta cu noul Etherea Concept la editia de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva. Strategia va continua cu versiunea de serie, care va fi construita pe arhitectura Mercedes A-Klasse.

    Noul Infiniti Etherea va fi lansat in anul 2013 si va utiliza baza mecanica MFA a noului A-Klasse, utilizata si pentru Mercedes B-Klasse. Totusi, divizia de lux al Nissan va beneficia de o arhitectura modificata.

    Oferta de motorizari va fi formata atat din unitati dieseluri, cat si pe benzina, producatorul auto luand in calcul si lansarea unei versiuni hibride. Ideea oferirii unui sistem de propulsie electrica inca nu o fost confirmata oficial.

    Noul Etherea va fi echipat, pentru prima data in istoria Infiniti, cu un sistem de tractiune fata. Modelul va fi produs in Marea Britanie, la uzina de la Sunderland.

    Alaturi de modelul compact, un rol important il atingerea tinteti de vanzari de 500.000 de unitati pe an pana in 2016 il vor avea si o versiune premium a electricei Nissan Leaf, precum si viitorul crossover JX. Expansiunea gamei va ajuta casa auto sa intre pe 35 de piete noi.

    Imprumutarea platformei MFA face parte dintr-un acord semnat de Mercedez-Benz cu alianta Renault-Nissan, care mai include, printre altele, si propulsoarele in patru cilindri pe benzina si dieselurile V6 dezvoltate de Mercedes.

    Platforma MFA va mai sta la baza noilor CLC sedan, CLC Shooting Brake si SUV-ul de mici dimensiuni GLC si ofera posibilitatea alegerii intre traditionala tractiune fata si tractiunea integrala.

    Vizualizari: 1739