rss

Infiniti Etherea va debuta in anul 2013

  1. 10/08/2011
  2. Categoria: Infiniti
  3. Tags: etherea, Infiniti, jx
    Vezi toate fotografiile (5)

    Infiniti va lansa versiunea de serie a conceptului Etherea in 2013. Prototipul a fost prezentat oficial in luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

    Noul sedan de lux de dimensiuni medii va reprezenta propunerea entry-level a constructorului auto. Mai mult decat atat, pornind de viitorul Etherea, Infiniti ar putea lansa o varianta coupe si un cabriolet, pentru a tine piept rivalilor Mercedes A-Klasse si BMW Seria 1.

    Sedanul va fi prima masina din gama Infiniti care va beneficia de tractiune fata, pe viitor nefiind exclusa si o versiunea hibrida. Modelul va fi asamblat in Anglia, la fabrica din Sunderland.

    Infiniti planuieste sa vanda 500.000 de autovehicule pe an, pana in 2016, pe fondul extinderii semnificative a gamei de modele. Imbogatirea ofertei merge mana in mana cu exploatarea tehnologiilor dezvoltate de alianta Renault-Nissan.

    Astfel, vor fi lansate noul crossover JX, precum si un model electric derivat din Nissan Leaf, ceea ce ii va permite constructorului auto sa fie prezent in 71 de tari, comparativ cu cele 36 unde activeaza momentan.

    Vizualizari: 1386