rss

Noul Hyundai i40 a primit 5 stele la ultimele teste Euro NCAP

  1. 25/08/2011
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Euro NCAP, Hyundai, i40
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul Hyundai i40 a primit calificativul maxim de 5 stele la ultimele teste Euro NCAP, rezultatele obtinute plasand modelul n topul celor mai sigure autovehicule din segmentul D.

    Modelul i40 este al cincilea model Hyundai care a obtinut, in mod consecutiv, 5 stele in cadrul testelor Euro NCAP, acest succes fiind precedat cu modelul de clasa mica i20, MPV-ul compact ix20, hatchback-ul i30 si SUV-ul compact ix35.

    Noul i40 a obtinut un scor de 92% la categoria „protectia pasagerilor adulti” si maxim de puncte la testul de impact lateral. Tetierele si scaunele au fost foarte apreciate pentru suportul oferit in cazul unei coliziuni din spate.

    La capitolul protectia copiilor, i40 a atins un pocent de 86%, avand rezultate foarte bune atat in categoria de varsta „18 luni”, cat si in cea de „3 ani”. In ceea ce priveste protectiei pietonilor, i40 a punctat 43%, iar bara din fata a obtinut scorul maxim pentru protectia picioarelor pietonilor.

    Programul electronic de stabilitate, sistemul de limitare a vitezei si cel de atentionare asupra lipsei centurii de siguranta au contribuit la realizarea unui procent de 86% in cadrul categoriei „sisteme de asistenta”. Sistemele de siguranta activa si pasiva disponibile pentru i40 depasesc cerintele Euro NCAP pentru anul 2011.

    Vizualizari: 2529