rss

Hyundai Genesis Coupe facelift primeste motoare mai puternice

  1. 14/11/2011
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: facelift, Genesis coupe, Hyundai
    Vezi toate fotografiile (3)

    Hyundai a prezentat noul Genesis Coupe facelift pe piata locala, cu ocazia Festivalului Vitezei din Yeongam. Pe langa modificarile estetice, modelul a primit si o infuzie de putere.

    Potrivit Carscoop, unitatea de 2,0 litri si patru cilindri vine cu un plus de 66 Cai Putere, ajungand la un total de 279 Cai Putere, in timp ce cuplul maxim urca de la 299 la 372 Nm. Aceasta imbunatatire a fost posibila datorita adaugarii unei noi turbinei de tip Twin-Scrol si unui intercooler mai performant.

    Beneficiind de aceaste specificatii, unitatea Theta 2.0 TCI promite performante ce vor depasi majoritatea concurentei europene.

    Schimbari au avut loc si la nivelul propulsorul V6, care isi pastreaza capacitatea cilindrica 3,8 litri, dar schimba sigla: vechiul MPi este inlocuit cu noul GDi cu injectie directa, care adauga 39 Nm, pana la un total de 400 Nm.

    Puterea creste cu 52 cai, la 355 Cai Putere, caracteristica ce depaseste performantele motoarelor V6 utilizate pe supercarurile americane: Dodge Challenger (310 CP), Ford Mustang (310 CP) si Chevrolet Camaro (327 CP).

    Cele doua propulsoare beneficiaza de o noua transmisie automata cu opt rapoarte, in schimbul cutiei de viteze vechi, cu sase trepte. Cea manuala cu sase rapoarte va fi in continuare disponibila.

    La nivel stilistic, coupe-ul sud-coreean a fost aliniat la noua filosofie de design Hyundai, multe elemente, cum ar fi grila frontala mare hexagonala, putand fi vazute initial pe recentul Veloster. Blocurile optice si prizele de aer au fost reproiectate, iar posteriorul ne dezvaluie o bara de protectie noua.

    Debutul mondial va avea loc in luna ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit.

    Vizualizari: 1638