rss

Hyundai Santa Fe, primele imagini cu noua generatie

 1. 13/09/2012
 2. Categoria: Hyundai
 3. Tags: Hyundai, Santa fe
  Vezi toate fotografiile (18)

  Hyundai a publicat primele imagini cu modelul european santa Fe, noua generatie urmand a fi lansata oficial la Salonul Auto de la Paris. SUV-ul sud-coreenilor beneficiaza de un nou aspect si o platforma actualizata.

  Hyundai a dezvaluit o galerie de imagini oficiale cu noua generatia Santa Fe, versiunea destinata clientilor europeni. Noul model se remarca printr-un design reimprospatat, o platforma revizuita, dar si o noutate la capitolul motorizari.

  Este vorba despre unitatea diesel Euro 6 de 2.0 litri, denumit R VGT, care livreaza 150 Cai Putere si 382 Nm, cu un nivel al emisiilor de CO2 de 155 grame pe kilometru. De partea cealalta, propulsorul diesel de 2,2 litri, 200 CP si 431 Nm, a fost imbunatatit astfel incat sa emita numai 145 grame de CO2 pe kilometru.

  Europenii vor avea la dispozitie si unitatea pe benzina cu injectie directa Theta II de 2.4 litri, capabila sa produca 193 Cai Putere. Acest motor promite cel mai redus nivel al emisiilor de noxe din segment pentru acest tip de propulsor.

  Oferta de transmisii este formata dintr-o cutie de viteze manuala cu sase trepte, disponibil in echiparea standard, si una automata pentru motorizarile 2.4 GDI si 2.2 R VGT. Printre noutati se numara si suspensia, cu puntea fata cu o configuratire Multi-Link si o configuratie McPherson pentru puntea spate.

  Tot in echiparea standard, constructorul auto ofera ABS, ESP, VSM, hill-holder, asistenta la urcarea pantelor si asistenta la coborârea pantelor.

  Hyundai va lansa noul Santa Fe cu ocazia Salonului Auto de la Paris. SUV-ul a fost vandut in intreaga lume in numar de aproape 2.56 milioane de exemplare, dintre care 350.000 au fost livrate in Europa.

  Vizualizari: 6457