rss

Tokyo 2011: Honda AC-X, Small Sports EV si Micro Commuter

  1. 11/11/2011
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Concept, Honda
    Vezi toate fotografiile (13)

    Honda va prezenta la Tokyo trei noutati principale: conceptele AC-X, Small Sports EV Concept si Micro Commuter Concept. Intrebarea cu care casa auto va intampina publicul va fi "Ce ii face pe oameni sa se simta bine?".

    Raspunsul va veni prin intermediul unor solutii de mobilitate durabile, reprezentate de vehicule "verzi", cu doua sau patru roti. Honda AC-X este un hibrid plug-in cu patru usi si cinci locuri, care poate fi condus in doua moduri: "Drive" pentru sofatul sportiv si "Automatic" pentru distantele lungi si drumurile relaxate.

    Propulsia prototipului AC-X este asigurata de un sistem hibrid format dintr-o unitate pe benzina de 1,6 litri si un motor electric. Impreuna, cele doua unitati dezvolta un total de 127 Cai Putere. Autoturismul promite un consum de numai 0,9 litri la suta de kilometri si pare foarte aproape de versiunea de productie.

    Dupa cum spune si numele, Small Sports EV Concept anunta un model sportiv, care garanteaza "placerea de a conduce, precum si o eficienta maxima". Conceptul prefigureaza o electrica de serie cu abilitati sportive.

    Ultimul, dar nu cel din urma, Honda Micro Commuter Concept este un micro-masina electrica, dezvoltata in colaborare cu divizia de motorciclete a companiei japoneze. Prototipul cu doua locuri a fost gandit pentru deplasarile urbane scurte si este pus in miscare de doua motoare electrice.

    Bateriile care asigura energia electrica pentru drumurile zilnice sunt detasabile, ele putand fi utilizate ca sursa de energie pentru obiectele uzuale precum telefoanele mobile sau laptopurile.

    Vizualizari: 1385