rss

Honda Civic Type R revine pe piata

  1. 19/07/2012
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Civic, Honda, Type R
    Vezi toate fotografiile (1)

    Honda Civic Type R va reveni pe piata, anunta britanicii de la Autocar. Potrivit acestora, modelul va fi lansat oficial in primavara anului viitor, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

    Dupa ce japonezii au renuntat la la generatia anterioara din cauza nerespectarii normelor de mediu Euro 5, compania intentioneaza sa readuca in atentie publicului o noua generatie Honda Type-R, anunta presa britanica, care mentioneaza totodata ca anuntul oficial va fi facut la Paris, cu ocazia celui mai mare eveniment auto al sfarsitului de an.

    Noul model va fi prezentat sub forma de concept in martie, la Salonul Auto de la Geneva, iar lansarea pe piata va avea loc in cel mult 12 luni. Informatii privind motorizarea nu se cunosc momentan, insa este prea putin probabil sa se apeleze la vechiul VTEC al precedentului Civic Type-R, "vinovat" de emiterea de CO2 care depaseste normele actuale de poluare.

    Propulsorul nu a fost imbunatatit conform normelor Euro 5 din cauza costurilor ridicate necesare pentru optimizare, cheltuieli ce nu ar fi fost amortizate de estimarile de vanzari pentru piata din Europa.

    Un indiciu privind viitorul Type R ar putea fi chiar viitorul Type S, versiunea sportiva a modelului Civic la care se lucreaza in prezent. In acest sens, Honda a prezentat la Festivalul Vitezei de la Goodwood doua versiuni modificate ale lui Civic 1.8 i-VTEC, exemplare ce au fost percepute de public ca fiind propuneri pentru viitorul Type S.

    Vizualizari: 2076