rss

Tehnologie diesel si stil la puterea Civic

  1. 06/06/2013
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Honda
    Vezi toate fotografiile (12)

    Urmand trend-ul european, Honda a decis sa vina pe piata cu versiunea sa de motor diesel, cu downsizing, pentru modelul Civic, de 1.6 i-DTEC capabil de 120 CP si de un cuplu de 300 Nm.

    Ne-am urcat la bordul acestul model pentru a vedea ce face acest motor pe Civic. Versiunea testata de noi este un  Honda Civic 5 usi, 1.6 i-DTEC in echipare Lifestyle cu sistem HDD Navi.

    Honda Civic cu motorul diesel de 1.6 litri, ofera aceeasi placere in conducere ca si versiunile de motorizare pe benzina. Agilitatea specifica modelului propulsat cu benzina este remanenta si la v diesel, gratie cuplului de 300 Nm disponibil de la 2000 de rot/min. Cutia manuala in 6 trepte era etajata scurt si lucra foarte bine cu motorul, ducand la un consum mediu, in conditii de mers alert pe autostrada de 6,1 l/100 km. Honda Civic cu forma sa aerodinamica usor recognoscibila este un automobil pentru oricine, avand “intelepciunea tehnica” de a ajuta soferii in conditii dificile. Servodirectia electrica este precisa si ofera un bun feedback, iar sistemul de franare este prompt.

    La exterior un ochi antrenat poate distinge antena aripa de rechin a sistemului multimedia, dar si aripioarele aerodinamice lipite pe cele doua aripi din spate cu scop de stabilizare a turbulentelor laterale la viteze mari. Acestea impreuna cu partea inferioara a lunetei cu forma de eleron conduc la o portanta negativa ce aduce un castig de stabilitate la viteze ridicate, echilibrand masina si oferind un mers agreabil si relaxant.

    La interior, la plansa de bord high tech, binecunoscuta de la modelele pe benzina, trebuie remarcat butonul verde ECON, de provenienta de la modelele hibride, prietenoase cu mediul. La apasarea acestui buton, motorul diesel al lui Civic, plus celelalte consumatoare de energie de la bordul masinii sunt configurate sa lucreze mai efficient adica mai economic si mai putin poluant.

    Pedalierul din aluminiu si intruziunile de aluminiu polisat de la interior, dau senzatia de cockpit soferulului, Honda Civic diesel fiind o masina cu interior atragator. Scaunele fata ofera suport lateral si lombar excelent in toate cazurile de viraje sau eschive.  Interesant ca sistemul Magic Seats de la Honda permite includerea in zona banchetei a bagajelor cu dimensiuni mari care exced capacitatea portbagajului clasic: gen frigidere medii, biciclete, aragazuri, etc. Cu o singura miscare, scaunele din spate se ridica sau se pliaza, fixandu-se perfect in noua pozitie. De asemenea, acestea sunt impartite 60:40, permitand multiple combinatii care ajuta la  transportarea obiectelor de diferite forme si marimi. Atunci cand bancheta este rabatata, spatiul portbagajului se mareste pana la 1.210 litri, inclusiv 70 litri in zona de sub protectia portbagajului. Acest lucru creaza mai mult spatiu pentru cumparaturi, bagaje si viata de zi cu zi.

    Honda Civic 5 usi, 1.6 i-DTEC in echiparea Lifestyle cu HDD Navi costa 26 028 euro cu TVA inclus. De acesti bani va luati o masina cu un comportament sport cu un bogat echipament de siguranta si confort, o masina economica si atragatoare ca aparitie.

    Vizualizari: 5302