rss

Ford reduce productia lui B-MAX la Craiova

  1. 23/11/2012
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: B-Max, Ecoboost, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford va reduce cu 50% productia modelului B-MAX la uzina de la Craiova, incepand cu aceasta luna. Astfel, de pe liniile de asamblare ale uzinei vor iesi aproximativ 250 de exemplare, producatorul auto renuntand la unul din cele doua schimburi.

    Productia monovomului B-MAX a uzinei Ford de la Craiova se va injumatati incepand din aceasta luna, de la peste 500 de unitati pe zi la 250. In acest sens, casa auto renunta la unul din cele doua schimburi.

    "Ford isi reechilibreaza operatiunile de productie din Craiova pentru a raspunde actualelor conditii de piata din Europa. In urma lansarii productiei noului B-Max la uzina de la Craiova, Ford trece la un program de lucru intr-un singur schimb in cadrul sectiei de asamblare", au spus oficialii Ford Romania, anunta zf.ro.

    De cealalta parte, productia de motoare va mari cadenta, de la un schimb in prezent la un program de lucru in doua schimburi. Masura a fost luata pe fondul cererii mari inregistrate pentru motorul EcoBoost de 1,0 litri si viitorul motor de 1,5 litri. Astfel, activitatea se va echilibra si nu vor avea loc disponibilizari.

    In total, Ford va produce in Romania in acest an mai putin de 30.000 de masini, adica jumatate din estimarile initiale anuntate in vara acestui an.

    Noul Ford B-Max beneficiaza este disponibil in Romania la un pret de pornire de 13.400 de euro cu TVA pentru versiunea Ambiente 1,4 litri 90 CP, cu dotari precum roti din aliaj, geamuri electrice, ESP, airbaguri frontale si cortina.

    Lansat la Salonul Auto de la Geneva, in martie, B-MAX beneficiaza de un sistem original denumit "Easy Door Access System", cu usi fata clasice si usi spate glisante, care integreaza pilonii centrali pentru a oferi cel mai bun acces din clasa lui.

    Gama de propulsoare este formata din trei unitati pe benzina si doua dieseluri, printre acestea si celebrul propulsor Ecoboost de 1,0 litru, oferit in doua versiuni de putere: 100 si 120 Cai Putere. Unitatile diesel dezvolta 75 si 95 Cai Putere.

    Vizualizari: 2292