rss

Ford va produce la Craiova noul B-MAX, unitatea EcoBoost de 1,0 litri, plus un model nou

  1. 14/06/2011
  2. Tags: B-Max, Craiova, Ecoboost, Ford
    Vezi toate fotografiile (5)

    Ford va demara la Craiova productia noului model B-MAX in prima parte a anului 2012. Tot in aceasta perioada va incepe si productia noului motor EcoBoost de 1,0 l cu un consum redus de combustibil. De asemenea, in viitor va fi produs in Romania si un al doilea model apartinand clasei B.

    Astfel, fabrica de la Craiova va deveni o unitate specializata in productia de vehicule apartinand clasei B, fapt care va permite companiei Ford sa creeze sisteme eficiente de coordonare in ceea ce priveste componentele si furnizorii, pentru vehicule similare din punct de vedere al dimensiunilor, precum si sa reduca nivelul de  complexitate al procesului de constructie in fabrica.

    Ford B-MAX vine cu o caroserie care elimina stalpul central si dispune de usi glisante. Astfel, comparativ cu modelele din clasa sa, modelul va permite un acces facil in interior.
     
    In prima parte a anului 2012 la Craiova va fi demarat procesul de productie si pentru motorul de 1,0 l EcoBoost cu un consum redus de combustibil, acesta fiind unul dintre cele mai avansate motoare dezvoltate din punct de vedere tehnologic si al eficientei.

    Motorul are un design extrem de eficient, in 3 cilindri cu performante identice cu ale unui motor in 4 cilindri, insa cu un consum si un nivel de emisii reduse.

    In ceea ce priveste noul vehicul de clasa B care va fi produs la Craiova in viitor, acesta va inlocui productia noului Ford Transit Connect, planificata initial pentru fabrica din Romania.

    Ford va investi peste 675 milione de Euro in vederea transformarii fabricii de la Craiova intr-o unitate de productie moderna si competitiva la nivel global.

    La nivel european, Ford va lansa cel putin 20 de modele intregal noi sau semnificativ imbunatatite in urmatorii 3 ani.

    Vizualizari: 3969
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »