rss

Ford inchide o fabrica din Europa

 1. 24/10/2012
 2. Categoria: Ford
 3. Tags: Ford, galaxy, Mondeo
  Vezi toate fotografiile (1)

  Ford intentioneaza sa inchida fabrica din Genk, Belgia, pana la sfarsitul anului 2014. De pe liniile de productie ale uzinei ies in prezent modelele Mondeo, Galaxy si S-Max.

  Constructorul auto american a anuntat ca va inchide fabrica din Genk, Belgia, in cursul anului 2014. Inchiderea productiei va duce la pierderea a 4.300 de locuri si munca. In total, uzina din Belgia si subcontractantii sai ofera locuri de munca pentru aproximativ 10.500 de persoane.

  Aici sunt construite modelele de clasa medie Mondeo si minivan-urile Galaxy si S-Max, insa toate cele trei modele se apropie de sfarsitul ciclului lor de viata. Productia noilor generatii va fi mutata la uzina din Valencia, Spania.

  Ford planuieste sa isi reduca pierderile de pe pietele europene, aflate momentan in continua scadere. In urma cererii reduse, o mare parte din facilitatile de productie raman neutilizate.

  Vanzarile Ford in Uniunea Europeana au scazut cu 12,6% in primele 9 luni ale anului pe o piata ce s-a contractat cu 7,6%, potrivit statisticilor ACEA.

  Uzina Ford de la Genk va fi a doua fabrica belgiana ce se inchide in ultimii doi ani, dupa locatia General Motors de la Antwerp.

  Vizualizari: 1494
  Ford C-Max

  Ford C-Max

  Pret: 6.850 EUR, An: 2012, Kilometri: 168.850 detalii »

  Toate anunturile »