rss

Ford C-Max Energi promite o autonomie mai mare decat Toyota Prius Plug-In

  1. 23/07/2012
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: C-Max, energi, Ford, Hibrid, Prius
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford anunta o autonomie mai mare pentru hibridul C-Max Energi comparativ cu cea garantata de Toyota Prius Plug-In Hybrid. Acesta va fi asul din maneca americanilor in campania de promovare a modelului.

    Noul Ford C-Max Energi va veni cu un atu esential in fata concurentului numarul unu, Toyota Prius Plug-In Hybrid. Producatorul auto american mizeaza pe plusul de autonomie oferita de modelul sau, care promite sa parcurga in modul electric 20 de mile (32 km), in timp ce autonomia totala a sistemului hibrid va ajunge la 550 de mile (885 km).

    De partea cealalta, propunerea niponilor poate parcurge 11 mile (17 km) numai cu ajutorul energiei stocate in acumulatori, iar autonomia totala este de 540 mile (868 km), o diferenta clara intre cele modele fiind la nivelul autonomiei in modul 100% electric.

    Ford C-Max Energi este aproape identic cu modelul C-Max Hybrid, ceea ce il va diferentia fiind bateria cu o capacitate mai mare si cablul pentru reincarcarea acumulatorilor de la orice priza. Ambele modele sunt echipate cu un motor pe benzină de doi litri, acumulatori li-ion si un motor electric. Intreg sistemul hibrid dezvolta o putere totala de 190 de cai.

    Modelul C-Max Hybrid poate fi deja comandat pe piata din Statele Unite, acesta fiind oferit la un pret de baza de 25.995 dolari. Versiunea reincarcabila la priza, C-Max Energi, va fi lansat mai ulterior, pretul de comercializare nefiind inca anuntat.

    Vizualizari: 2143