rss

Ford Transit numarul 7 milioane

  1. 20/06/2013
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford Motor Company a anuntat astazi producerea modelului Transit cu numarul 7 milioane, popularul autovehicul comercial lansat in 1965 in Europa si care acum va fi vandut pe 118 piete de pe sase continente.

    Aliniate unul in spatele celuilalt, cele 7 milioane de vehicule Transit ar acoperi distanta de la Londra la Sydney, in Australia, si inapoi - lungimea estimata a 7 milioane de vehicule Ford Transit calculata pe baza unei lungimi medii de 5 m. Distanta rutei de zbor de la Londra la Sydney, Australia, este de aproximativ 17.000 km (10.500 mile).

    Evenimentul a fost sarbatorit la inaugurarea oficiala de astazi a uzinei de asamblare Transit din Nanchang, China, la care a participat Presedintele si CEO-ul Ford, Alan Mulally. Uzina Jiangling Xiaolan este rezultatul unei investitii de 300 milioane de dolari a partenerului strategic al Ford Jiangling Motors Corp (JMC) si produce vehicule sub marcile JMC Ford pentru piata chineza, aflata in crestere.

    „Ford Transit are un rol important in vietile si pentru locurile de munca a milioane de oameni”, a declarat Mulally. „De la transportul muncitorilor la santierele de constructii pana la livrarea de colete importante, sau chiar transportul de urgenta al pacientilor la spitale, oamenii din toata lumea se bazeaza ca Ford Transit sa isi faca treaba.”

    Lansat in acelasi an in care primul om a pasit in spatiul cosmic, Transit a avut un impact imediat, asigurand un sprijin practic pentru economiile europene aflate intr-o dezvoltare exploziva. De atunci, Ford a dezvoltat o gama larga de caroserii si versiuni: de la furgoane pentru colete, basculante si rulote pana la serii unice, printre care Super-furgoanele propulsate de motoare V8 Cosworth.

    Noul Transit de 2 tone, care este programat a fi lansat pe piata europeana in primavara anului 2014, va fi plasat in varful unei game de modele europene care mai include, de asemenea, Transit Custom, Transit Connect si Transit Courier.
    Productia Transit a crescut intr-un asemenea ritm incat, dupa atingerea pragului de 1 milion de unitati vandute in 1976, a atins urmatoarele praguri similare in 1985, 1994, 2000, 2005 si 2010.

    Transit a adus de asemenea o serie de inovatii tehnologice pentru vehiculele comerciale imbunatatind performantele, confortul si siguranta, de la dotari precum usi de incarcare laterale, faruri cu halogen si anvelope cu insertii radiale, la motoare diesel cu injectie directa, incuietori de inalta securitate si ABS standard.

    „Ford Transit continua sa inoveze, ajutand clientii sa transporte mai multe marfuri, sa isi reduca costurile si sa ajunga in siguranta la destinatiile lor”, a declarat Mulally.

    Productia Transit s-a extins pentru prima data in afara Europei in 1997, prin noile uzine de la Nanchang, China, si Hai Duong, Vietnam. Noua uzina Jiangling Xiaolan creste de peste doua ori capacitatea de productie de vehicule comerciale a JMC de la 245.000 de unitati la 545.000 de unitati. JMC, care construieste vehicule Ford Transit pentru piata chineza, este detinut in proportie de 30% de Ford.

    Cresterea globala a productie si vanzarilor Transit va face un pas semnificativ inainte la mijlocul anului 2014, cand noul Transit va patrunde pe piata nord-americana pentru prima data. Modelul Transit pentru piata nord-americana va fi construit in Kansas City, statul Missouri.

    In total, Ford preconizeaza vanzarea a 400.000 de unitati Transit de 1 si 2 tone anual pana in 2016, echivalentul vanzarii unui vehicul la fiecare 80 de secunde.

    Lansarea noul Ford Transit de 2 tone este programata pentru primavara anului 2014, aducand un nou nivel de capabilitate si versatilitate pe piata vehiculelor comerciale de dimensiuni medii, datorita unei game complete de caroserii si modele derivate ce vor asigura o capacitate de transport si cheltuieli de exploatare de top in clasa sa, impreuna cu o durabilitate exceptionala.

    In Europa, modelele Transit de 2 tone si Transit Custom de 1 tona reprezinta varful de lance al unei game transformate si extinse de noi modele Transit, ce vor fi puse in vanzare pana la mijlocul anului 2014. Printre acestea se numara noul Transit Connect, cu o capacitate de transport de 550-1000 kilograme, si noul model compact Transit Courier cu o capacitate de transport de 660 kilograme.

    Vizualizari: 3652