rss

Noul Ford B-MAX, cel mai bine vandut monovolum compact din Europa

  1. 23/08/2013
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: B-Max, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul Ford B-MAX, produs la Craiova, a fost cel mai bine vandut monovolum compact de pe piata europeana in primul semestru al anului 2013, potrivit analizei efectuate de Ford, in baza inmatricularilor colectate de Polk.

    Ford B-MAX a atins o cota de vanzari de 15.8% pe segmentul monovolumelor compacte in Europa in primele sase luni ale anului, cu 38.000 de vehicule vandute in cele 19 piete europene traditionale ale Ford. Productia B-MAX a inceput la uzina Ford din Craiova la mijlocul anului 2012, fiind lansat in toate pietele europene in luna noiembrie a aceluiasi an.

    B-MAX a depasit la capitolul vanzari modelele Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz si Opel/Vauxhall Meriva in primul semestru al anului 2013.  Cresterea vanzarilor a facut ca B-MAX sa se claseze pe primul loc in segmentul sau pe pietele importante din Germania si Marea Britanie in al doilea trimestru. S-a clasat pe primul loc la vanzari si in Belgia/Luxemburg, Olanda si Norvegia in primul semestru.

    Tehnologiile avansate reprezinta un factor cheie pentru succesul B-MAX, 80% dintre clientii europeni comandand sistemul de conectivitate Ford SYNC, care include functia Emergency Assistance, castigatoare a unui premiu Euro NCAP, care poate alerta operatorii locali de servicii de urgenta cu privire la un accident. Acesta este disponibil  in 26 de limbi, vorbite in 40 de regiuni europene.

    Motorul pe benzina Ford EcoBoost de 1 litru  – Motorul International al Anului in 2012 si 2013 – a fost ales de 43% dintre cumparatorii de modele B-MAX; 22% dintre clientii B-MAX au optat pentru functia Active City Stop, premiata si ea de catre Euro NCAP. Aceasta monitorizeaza traficul din fata automobilului si activeaza automat franele daca detecteaza iminenta unei coliziuni cu vehiculul din fata; 12% dintre clienti au ales optiunea Rear View Camera.

    Vizualizari: 6169
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »