rss

Fiat vrea sa se alieze cu Opel si PSA pentru a se lupta cu VW

  1. 31/10/2012
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Fiat, Opel, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sergio Marchionne, CEO al Fiat, a propus grupurilor General Motors si PSA Peugeot Citroen sa creeze un parteneriat european prin care sa tina piept germanilor de la Volkswagen. Informatiile nu au fost momentan confirmate de partile implicate.

    Italienii de la Fiat intentioneaza sa se alieze cu Opel, Peugeot si Citroen pentru a face fata atacului venit dinspre Volkswagen, anunta Bloomberg citand surse ce si-au dorit anonimatul. Potrivit acestora, discutiile vizeaza un schimb actiuni.

    Astfel, dupa ce a pus stapanire pe Chrysler, Fiat cauta noi parteneri in lupta cu Volkswagen pe pietele europene. Italienii s-au oferit, totodata, sa preia Opel, garantand o investitie de 7 miliarde pentru restructurarea companiei.

    Prin aceasta miscare, Marchionne incearca sa isi scoata compania din izolarea europeana, dupa ce General Motors si PSA Peugeot Citroen au semnat un acord la inceputul acestui an.

    Potrivit surselor citate, seful Fiat nu a ajuns inca la stadiul de negociere, PSA preferand planurile de alianta cu General Motors. O alianta care implica cele trei entitati auto ar aduce un cumul al vanzarilor Fiat, Peugeot, Citroen si Opel ce ar reprezenta 25% din intreaga piata europeana. Aceasta cifra ar depasi cota de piata europeana a grupului VW estimata la 24,8%.

    Vizualizari: 1861
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »