rss

Fiat lucreaza la un model Jeep de mici dimensini

  1. 04/10/2011
  2. Categoria: Fiat, Jeep
  3. Tags: Compass, Fiat, Jeep
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fiat fructifica la maxim sinergiile rezultate in urma achizitiei Chrysler, grupul auto italian planuind in prezent lansarea unui model Jeep de clasa mica. Autoturismul va fi comercializat pe pietele europene si cu logo-urile Fiat si Alfa Romeo.    

    Viitorul Jeep va avea dimensiuni mai mici comparativ cu modelele entry-level actuale, Patriot si Compass, si va fi produs la fabrica Fiat din Mirafiori, in apropierea orasului Torino. Tot acolo vor fi asamblate si versiunile Fiat si Alfa Romeo.

    Initial, grupul auto a planuit sa construiasca la Torino inlocuitorul lui Jeep Compass şi Patriot, dar si un SUV Alfa Romeo pe aceeasi baza mecanica. Desi nu a oferit detalii despre modelele ce vor fi produse la Mirafiori, constructorul auto lucreaza in prezent la o gama de modele mici pentru a raspunde cererii existente pe pietele europene.

    Anul viitor Fiat va demara adaptarea infrastructurii de productie, iar in a doua parte din 2013 va incepe productia micului model Jeep.

    Modelul mai mare care va umple golul lasat de Patriot si Compass va fi asamblat in SUA unde va fi produs si primul SUV Alfa Romeo.

    Vizualizari: 2877