rss

Fiat dezvaluie noua generatie Panda (plus video)

  1. 30/08/2011
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Fiat, Panda
    Vezi toate fotografiile (5)

    Fiat a publicat primele imagini si informatii oficiale cu noua generatie a celui mai vandut model al italienilor, Panda, al carui debut va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul vine cu o serie de imbunatatiri de ordin estetic, dar si cu noutati sub capota.

    Vandut in 6,5 milioane de exemplare in cei 31 de ani de viata, Panda creste discret in dimensiuni, masurand acum 365 cm in lungime, 164 cm in latime si 155 inaltime. Masina poate gazdui cinci persoane si vine cu un portbagaj mai spatios.

    La exterior, liniile au fost rotunjite, fara a se indeparta prea mult de designul care l-a consacrat. Grila frontala a fost redesenata, iar blocurile optice au fost reimprospatate. Interiorul a fost puternic regandit, influentat fiind de fratele mai chic, Fiat 500.

    Sub capota regasim ultimele inovatii lansate de italieni. Gama de motorizari este formata din patru unitati, trei pe benzina si un diesel. Vedeta este, desigur, noul TwinAir Turbo de 0.9 litri si 85 CP, desemnat Motorul Anului 2011.

    Oferta pe benzina este completata cu versiunea aspirata a motorului TwinAir Turbo, de data aceasta de 65 CP, si de propulsorul de 1.2 litri si 69 CP. Cele doua unitati TwinAir Turbo biclindrice sunt echipate in standard cu sistemul Start & Stop.

    Clientii care prefera motoarele diesel vor putea alege propulsorul 1.3 Multijet II de 75 CP, dotat de asemenea cu sistemul Start & Stop.

    Modelul va fi oferit cu trei nivele de echipare, 10 culori exterioare, patru nuante pentru interior si de jante 14 sau de 15 inch. Ocupantii vor fi protejati de patru airbaguri in dotarea standard si de tetiere cu protectie a zonei cervicale.

    La lansare, noul Fiat Panda va fi disponibil cu tractiune fata. Tractiunea 4 × 4 va fi disponibila ulterior.

    Vizualizari: 3076