rss

Ferrari California T s-a lansat oficial in Romania

  1. 07/07/2014
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: California T, Ferrari
    Vezi toate fotografiile (13)

    California T – primul Ferrari Turbo dupa legendarul supercar F40 din anii ‘80

    Inovatia este parte a ADN-ului Ferrari. 2014 marcheaza o noua era pentru Ferrari, atat pe circuit cat si in afara lui, aceasta era fiind axata pe eficienta si performanta.
    Un nou V8: sunet intens si acceleratie constanta in toate regimurile de turatii.


    Modelul Ferrari California T a fost dezvaluit oficial si in Romania. Evenimentul a avut loc intr-un decor deosebit pe malul lacului Snagov, la El Capitan, in prezenta numerosilor reprezentanti media.

    Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari in Romania, l-a avut ca invitat special pentru aceasta lansare pe Perry McCarthy - faimosul The STIG din show-urile TOP GEAR, care s-a aflat la volanul celui mai recent model Ferrari si a vorbit despre calitatile noii creatii de la Ferrari.

    „Este o bucurie si o onoare pentru noi sa-l avem astazi ca invitat special pe Perry McCarthy, mai cunoscut pasionatilor sub numele de STIG. Perry reprezinta un punct de referinta in motorshow-urile TV si o experienta de admirat in industria auto, iar noi nu ne putem declara decat extrem de incantati de prezenta lui la aceasta lansare.” a declarat Camelia Bazac, CEO Forza Rossa.

    Ferrari California T simbolizeaza eleganta, sportivitate, versatilitate si exclusivitate, caracteristici care au pus in lumina reflectoarelor fiecare model California, incepand cu anii ‘50.

    California T are standarde de inovatie greu de atins, pastrand in acelasi timp caracteristicile clasice, cum ar fi conceptul de succes 2 + 2, o cabina rafinata si, desigur, hard top-ul retractabil (RHT), care transforma un coupé chic intr-un spider sofisticat in mai putin de 14 secunde.

    Modelul vine cu o serie de solutii noi, dintre care cel mai important este motorul turbo cu 8 cilindri. Inginerii din Maranello au creat un nou propulsor ce livreaza performante extreme, cu zero turbo lag, garantand raspuns instant, tipic unui motor normal aspirat.

    Motorul Ferrari California T are capacitate de 3.855 cc, cu 8 ciclindri, este montat foarte jos in partea central – fata si dezvolta 560 CP la 7.500 rpm, ceea ce inseamna 145 CP per litru - cea mai mare valoare din categoria sa - precum si un cuplu maxim de 755 Nm. Toate aceste cifre confera modelului California T o acceleratie extraordinara, atingand 100 km/h in doar 3.6 secunde.

    La fel ca in Formula 1 din acest sezon, s-a apelat la un sistem de supraalimentare prin turbine twin-scroll pentru micsorarea consumului de carburant si a emisiilor CO2.  Comparativ cu modelul California precedent, consumul este mai mic cu circa 15%, in ciuda plusului de 70 CP si a cresterii cuplului cu 49%. Emisiile au scazut la 250 g/km in ciclul combinat, ceea ce inseamna o reducere de 20% in raportul CO2 per cal putere.

    O provocare majora in proiectarea California T a fost garantarea unui sunet al motorului inegalabil, tipic Ferrari.

    Propulsorul se mandreste cu un arbore cotit de tip flat-plane, inspirat din motorsport. Motorul produce un sunet puternic in timpul fazelor de admisie si evacuare, devenind chiar mai puternic odata cu cresterea turatiei motorului. Este prima data cand un rezultat de acest gen a fost realizat cu un motor turbo.

    “Imi place cum se simte motorul, cum se aude. Sunetul este incredibil. Ferrari a produs din nou un model caruia nu-i poti rezista. Trebuie sa-l conduci, sa simti pe propia piele tot ceea ce-ti poate oferi. Iar senzatia e unica”, a mentionat la randul sau Perry McCarthy.

    California T are o dinamica specifica automobilelor supersport, datorata raspunsului prompt al directiei si set-up-ului suspensiei. Noua generatie de suspensii Magnaride (raspuns cu 50% mai rapid), combinata cu accelerometrele pentru miscare laterala si longitudinala reduce balansul pentru o mai buna manevrabilitate si confort.

    Configuratia modelului California T (motor fata, cutie de viteze spate), dinamica exceptionala si noul propulsor in 8 cilindri asigura atat placerea condusului in regim sportiv, cat si in regim normal, caracteristica unui Grand Tourer veritabil.

    O atentie deosebita a fost acordata designului, mentinerii dimensiunilor modelului anterior, insa creand noului model Ferrari o personalitate noua. Proportiile elegante au fost desenate de Ferrari Styling Center in colaborare cu Pininfarina, forma flancurilor modelului California T fiind inspirata de celebrul 250 Testa Rossa.

    Habitaclul a fost creat in jurul pilotului, emanand caldura si maiestrie, comuniunea om-masina este asigurata de volanul cu comenzi integrate, display touch TPE (Turbo Performance Engineer) asezat pe bord, ce permite vizualizarea caracteristicilor motorului si noul sistem Infotainment, ce beneficiaza de un display touch de inalta rezolutie – 6,5”.

    Vizualizari: 5322
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »