rss

Ferrari, interzis pe Internet in China

 1. 20/03/2012
 2. Categoria: Ferrari
 3. Tags: 458 Italia, Ferrari
  Vezi toate fotografiile (1)

  Guvernul chinez a cenzurat cuvantul "Ferrari" dupa ce fiul unui om politic a fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia si-a pierdut viata, la volanul unui exemplar al casei auto italiene.

  Valva creata in jurul acestui eveniment nefericit i-a determinat pe guvernantii statului comunist sa elimine Calutul Cabrat din cautarile pe Internet, dar si de pe site-urile de social network.

  Mass-media locala, preluata apoi de publicatiile internationale, a relatat stirea potrivit careia un Ferrari a fost distrus in urma unui impact intr-un tunel la periferia Beijingului. In urma accidentului, un barbat a decedat si doua femei au fost grav ranite.

  Tam-tamul creat in jurul acestei stiri, pornind de la reconstructia accidentului, pana la prezentarea celor mai sinistre detalii, au alertat autoritatile chineze. In plus, se pare ca autoturismul implicat a fost un Ferrari 458 Italia, model ce are numai doua locuri, iar soferul era fiul unui inalt oficial al guvernului chinez.

  De aici, pana la a cenzura cuvantul "Ferrari", care naste atatea pasiuni in randul automobilistilor, nu a fost decat pas. Cele mai importante publicatii locale au prezentat stirea fara a dat foarte multe detalii, iar ulterior au scos-o din fluxul de noutati.

  Cenzura a continuat cu site-urile de social network precum Weibo, echivalentul Twitter, pentru a potoli nemultumirea din ce in ce mai mare a poporului fata de odraslele elitei politice.
  Vizualizari: 1548