rss

Ferrari Enzo de la Edo Competition

  1. 23/09/2009
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: Edo competition, Enzo, Ferrari, Fxx, V12
    Vezi toate fotografiile (10)

    Germanii de la Edo Competition au demonstrat deja de ce sunt in stare in ceea ce-l priveste pe Ferrari Enzo inca de anul trecut, cand l-au modificat pe FXX astfel incat sa fie legal pe drumurile publice.

    Problema e ca doar o mana de oameni din intreaga lume are dreptul de a conduce un FXX, posesorii versiunilor “normale” ale lui Enzo fiind, astfel, in ingrata situatie de a privi evolutiile celui mai aprig Ferrari de pe margine. Noroc cu Edo, care are (din nou) o solutie...

    Aceasta ia forma unui program de tuning botezat “XX Evolution”, prin intermediul caruia Enzo devine unul dintre cele mai rapide supercar-uri din lume. Natural, lista operatiunilor este lunga, incluzand alezarea motorului V12 pana la capacitatea de 6,3 litri, instalarea unor noi arbori cu came, modificarea arhitecturii chiulasei, implementarea unor sisteme de admisie/evacuare mai performante si inlocuirea convertoarelor catalitice si a filtrelor de aer de serie cu unele special create pentru acest proiect.

    In plus, nemtii au renuntat la sistemul de distributie hidraulic, astfel incat motorul este capabil acum sa tureze pana la 9.600 rpm! Evident, asta a atras dupa sine si alte modificari importante – precum montarea unui ambreiaj de inalta performanta si a unei pompe de ulei mai puternice –, dar sa nu ne indepartam de la esential. Respectiv, de la faptul ca Enzo XX Evolution este cu 180 CP mai puternic decat masina din care deriva, punand la dispozitie o hergelie de 840 CP.

    Edo nu s-a multumit insa doar sa creasca puterea marelui V12, muncind din greu si la reducerea masei lui Enzo cu aproximativ 100 kg. In atari conditii, bolidul fabricat la Maranello este capabil sa accelereze pana la 100 km/h in numai 3,2 secunde, pana la 200 km/h in noua secunde si pana la 300 km/h in doar 19 secunde.

    Dupa acest prag, motorul se poate “concentra” pe atingerea vitezei maxime a masinii: 390 km/h. Nu e chiar Veyron, dar ne descurcam...

    Vizualizari: 1255