rss

Daihatsu A-Concept: numai 3,3 litri/100 km

  1. 25/07/2011
  2. Categoria: Daihatsu
  3. Tags: cuore, Daihatsu
    Vezi toate fotografiile (7)

    Daihatsu a prezentat la Salonul Auto din Indonezia prototipul A-Concept, citadina ce anticipeaza urmatoarea generatie a modelului Cuore.

    Proiectata pentru a oferi preturi competitive si un consum de numai 3,3 litri la suta de km, conceptul ar putea vedea lumina zilei ca model de productie in anul 2013. Momentan nu se stie daca citadina va ajunge si pe pietele europene.

    Astfel, noul Cuore, comercializat si sub numele de Mira, ar putea diferi in termeni de design pe piata din Japonia fata de modelul vandut in Indonezia, de exemplu. Privitor la performantele mecanice detaliile sunt inca limitate.

    Tot la evenimentul indonezian,  Daihatsu a prezentat si noua filosofie e:S Technology (Energy Saving Technology) si noul propulsor in 2 cilindri, de 660 cc, care produce 63 CP si un cuplu de 100 Nm. Acesta este cuplat la o transmisie CVT, beneficiaza de un sistem de racire controlat electronic, tehnologia start-stop si de recuperare a energiei pierdute la franare.

    Acest tip de propulsie ar putea fi propus si in Europa, pe fondul expansiunii  tehnologiei TwinAir a italienilor de la Fiat.

    Vizualizari: 1535