rss

Vanzarile Dacia la nivel mondial, pe minus

  1. 28/10/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ciuda succesului inregistrat in primii ani sub tutela Renault, cifra de vanzari Dacia a scazut in ultimul trimestru cu 7,5%. In pofida acestui rezultat, media grupului Renault a urcat cu 6 procente.

    Anii de glorie ai producatorului roman, cand volumul de vanzari depasea substantial media grupului, au apus. Cel mai mare declin a fost inregistrat in Franta, cea mai importanta piata de vanzari. Principala cauza a acestor cifre negative este reprezentata de disparitia bonuslui oferit clientilor care optau pentru Sandero cu GPL.

    Astfel, pe piata franceza au fost livrate in primele noua luni 63.000 de masini Dacia, in scadere cu 23% fata de perioada similara a anului precedent. De cealalta parte, la nivel mondial vanzarile SUV-ului Duster au urcat cu 59%, la 26.000 unitati.

    Pe piata din Rusia, livrarile Renault Sandero au inregistrat o evolutie fulminanta de 134%, in timp ce vanzarile Logan au crescut cu 37 procente. Astfel, Rusia a devenit a patra tara ca volum de vanzari pentru grupul francez.

    Renault a reusit sa comercializeze 632.000 de masini in trimestrul trei, mai mult cu 7,5% fata de aceeasi perioada din 2010. Din acest total, 48% din vanzari au fost inregistrate in afara continentului european.

    Vanzarile din afara Europei au crescut in perioada mai sus mentionata cu 22%, in timp ce clientii europeni au fost cu 4,4% mai putini decat in 2010. In ceea ce priveste popularitatea, Renault ocupa pozitia a trei, cu o cota de piata de 8%. Primele locuri sunt ocupate de Volkswagen si Ford.

    Vizualizari: 2185