rss

Nemtii pun Dacia la zid. Modelele Logan, Sandero si Duster in topul masinilor cu cele mai multe defecte

  1. 14/11/2017
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: clasament tuv, Dacia, Dacia logan, Dacia sandero, tuv germania
    Vezi toate fotografiile (1)

    Spre deosebire de Inspectia Tehnica Periodica de la noi, care poate fi luata de multe ori pe ochi frumosi, verificarile TUV sunt cunoscute ca fiind cele mai drastice din Europa. Specialistii germani sunt extrem de severi atunci cand vine vorba de controlul obligatoriu pe care masinile trebuie sa il treaca periodic.

    Anual, acestia publica un clasament al automobilelor testate in ultimele 12 luni, pe categorii de varsta, in cadrul caruia sunt punctate cele mai populare defecte, printre care emisiile, sistemul de franare, luminile sau directia.

    Topul din acest an pune de-a dreptul la zid brand-ul Dacia, care a primit cele mai proaste scoruri de la lansare si pana astazi. Mai exact, modelele Logan, Sandero si Duster se afla in clasamentul celor mai proaste masini cu vechime de 2-3 ani. Liderul acestei categorii este Kia Sportage, urmat de Fiat Punto, iar Logan-ul vine pe locul 3 cu 12,2 defecte la 100 de masini.

    Situatia este la fel de neagra si atunci cand vine vorba de celelalte doua modele romanesti. In cadrul aceleasi categorii, Sandero se afla pe locul 6 cu 9,6 defecte, iar Duster ocupa pozitia a saptea cu 8,9 defecte la 100 de masini.

    Potrivit TUV Germania, cele mai fiabile masini cu vechime de 2-3 ani sunt Mercedes SLK, B Class si GLK, Volkswagen Golf Sportsvan, Mazda2 sau Opel Mokka.

    Dacia Logan a fost inclusa intr-un alt top al rusinii, si anume cel destinat masinilor cu vechime intre 3 si 5 ani. Aici, modelul fabricat la Mioveni ocupa ultimul loc cu 20,6 defecte la 100 de masini, la egalitate cu Peugeot 206. Cele mai bune masini din acest top sunt din nou Mercedes B-Class, Porsche 911 sau Mazda CX-5. 

    Vizualizari: 7315
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »