rss

Video: Duster Electricway 4WD, primul hibrid Dacia

  1. 08/11/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Duster, Hibrid
    Vezi toate fotografiile (1)

    In asteptarea versiunii de serie, studentii de la Facultatea de Mecanica si Inginerie din Pitesti au realizat primul Duster hibrid. Vehiculul experimental este denumit Dacia Grand Hamster Electricway 4WD si asigura o autonomie in modul electric cuprinsa in intervalul 50-80 kilometri.

    Dupa primul vehicul hibrid Dacia, prototipul Hamster, studentii au creat si un Duster cu emisii reduse. Hibridul face parte dintr-un proiect ecologic de dezvoltare a unui automobil care sa emita numai 99 grame CO2 per kilometru.

    Dacia Grand Hamster Electricway este un autovehicul hibrid paralel ce are la baza SUV-ul Duster. Tractiunea integrala este asigurata pe cale electrica, iar motorul termic, un propulsor supraalimentat 1.5 dCi este pozitionat in fata. Acesta functioneaza si ca alternator pentru pentru reincarcarea bateriilor litium-litium.

    Vehiculul experimental asigura o autonomie de la 50 pana la 80 kilometri, in modul electric, la o viteza maxima de 60 km/h. Bateriile pot fi reincarcate la o priza normala in 6-8 ore.

    Unitatea electrica si acumulatorii sunt pozitionati in spate si in portbagaj, in detrimentul spatiului pentru bagaje. Cele doua propulsoare dezvolta impreuna o putere totala de 150 de cai, mai mult decat ofera Dusterul de serie.

    Reactia Dacia la acest experiment a fost destul de rezervata, constructorul roman neintentionand ca in viitorul apropiat sa produca un astfel de autoturism.

    Vizualizari: 3661