rss

Dacia va lansa anul viitor monovolumul Lodgy

  1. 15/11/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, lodgy, Renault
    Vezi toate fotografiile (5)

    Continuand traditia prin lansarea de modele la preturi mai mult decat competitive, Dacia a pregatit un nou model a carui lansare va avea loc anul viitor, cel mai probabil la Salonul Auto de la Geneva.

    Pana la evenimentul din luna martie, constructorul auto a prezentat o versiune de raliu a ceea ce va fi Dacia Lodgy. Potrivit reprezentantilor Renault, denumirea are ca sursa de inspiratie termenul englezesc "lodging", care sugereaza ideea de spatiozitate.

    Versiunea de serie va fi prezentata in 2012 si va fi oferita atat intr-o versiune cu cinci locuri, cat si cu sapte locuri. Modelul va fi diferit de versiunea de raliu din punct de vedere estetic, dar mai ales din punct de vedere al dedesupturilor.

    In timp ce Dacia Lodgy Glace, masina pregatita pentru Trofeul Andros, este echipata cu un propulsor V6, care dezvolta nici mai mult, nici mai putin de 355 Cai Putere si un cuplu maxim de 360 Nm, monovolumul de serie va fi oferit cu motorizari mai mici si mai putin potente.

    Totusi, MPV-ul Dacia, comercializat pe unele piete sub sigla Renault sau Lada, va da o lectie concurentei la capitolul preturi, producatorul auto pastrand avantajul de 3.000-4.000 Euro.

    Desi nu au fost comunicate tarifele oficiale, Dacia Lodgy ar putea avea un pret de pornire situat sub limita de 13.000, in timp ce versiunea de top ar putea sari de 18.000 Euro. Monovolumul va intra in productie in prima parte a anului viitor si va fi asamblata la uzina Renault din Maroc, si nu la Mioveni, cum ne-am fi asteptat.

    Versiunea de curse, Dacia Lodgy Glace, va concura in premiera pe 3 si 4 decembrie la Trofeul Andros, in cursa de la Val Thorens. Un exemplar va fi condus de Alain Prost, iar altul va fi carmuit de fiul sau, Nicolas Prost, si pilotul Evens Stievenard.

    Vizualizari: 3841