rss

Dacia Solenza ar putea reveni pe piata

  1. 01/02/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, lodgy, solenza
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dacia ar putea relansa numele Solenza. Modelul va fi un sedan de familie si ar putea debuta pe piata in anul 2015.

    Constructorul roman continua sa lucreze la imbogatirea gamei de modele. Dupa lansarea monovolumului Lodgy, programata pentru luna martie, la Salonul Auto de la Geneva, Dacia isi va extinde oferta prin adaugarea unei berline de familie, sustin francezii de la Caradisiac.

    Mai mult decat atat, noul model ar putea primi nume Solenza, denumire ce ne aduce aminte de autoturismul scos pe piata in anul 2003. Cele doua autovehicule, Lodgy si noua Solenza, ar putea juca un rol cheie in strategia Dacia de a scapa de imaginea low-cost in favoarea celei de producator generalist, speculeaza publicatia franceza.

    Viitoarea Dacia Solenza va masura 4,8 metri in lungime si va fi construita pe platforma Clio2. Sedanul va imprumuta o serie de elemente regasite pe Fluence si va fi echipat superior modelelor low-cost: instrumente multimedia, scaune incalzite, sisteme de navigatie si climatizare.

    La capitolul motorizari, constructorul auto roman va oferi propulsoare pe benzina de generatie noua, cu o paleta de puteri cuprinsa intre 95 si 150 cai. Pe frontul diesel, puterea va varia de la 90 la 130 cai.

    Noua Solenza ar putea fi propusa la un pret de baza de 13.000 euro.


    Sursa foto: Caradisiac.com

    Vizualizari: 6629