rss

Dacia s-a inteles cu sindicalistii: Angajatii primesc marire de salariu si prima

  1. 16/04/2013
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, mioveni, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorul auto de la Mioveni a ajuns la o intelegere cu sindicalistii, noul contract colectiv de munca aducandu-le salariatilor de la Mioveni o crestere a salariului de 6% si o prima de 1.680 lei (brut) pentru rezultatele din 2012.

    Negocierile intre conducerea Dacia si Sindicatul Autoturisme Dacia au luat sfarsit. In urma discutiei finale, sindicalistii au obtinut o crestere salariala de sase procente, care va fi aplicata incepand cu luna mai. Totodata, angajatii Dacia vor beneficia de o prima de 1.680 lei (brut) pentru rezultatele inregistrate in anul 2012.

    Discutiile dintre conducerea Dacia si sindicatul Autoturisme Dacia au durat aproape o luna, culminand cu o greva de o zi pe platforma industriala din Mioveni. Angajatii romani au abandonat lucrul in incercarea de a obtine o crestere a remuneratiilor cu 40%.

    Pe fondul revoltelor de la Mioveni, constructorul auto a amenintat cu mutarea unei parti a productiei la uzina din Maroc, unde un salariat castiga doar 54% din salariul unui angajat roman.

    Greva de luna trecuta a provocat pierderi de 20 milioane de euro pentru producatorul autohton, cel mai mare exportator din Romania. Dacia contribuie cu aproximativ 3% la produsul intern brut. Constructorul auto de la Mioveni exporta 90% din productia sa. In 2012, a vandut aproximativ 360.000 masini in toata lumea, mai mult cu 4,8% comparativ cu anul 2011.

    Vizualizari: 5426