rss

Dacia Lodgy intra in productie in cateva zile

  1. 10/01/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, lodgy
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dacia Lodgy va intra in productie la uzina din Tanger, Maroc, saptamana viitoare. Debutul oficial va avea loc in luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

    Productia noului Dacia Lodgy va demara saptamana viitoare la fabrica Renault din Tanger, potrivit publicatiei franceze Le Figaro. Uzina a fost construita in urma unei investitii de 1,1 miliarde de euro, aici lucrand 2.300 de angajati platiti cu 4,5 euro pe ora (mai putin cu 1,5 euro decat salariatii de la Mioveni). Comparativ cu celelalte fabrici ale casei auto, costul pe ora al unui muncitor marocan este cel mai mic. De exemplu, un francez este platit cu 30 euro pe ora.

    Pe langa mana de lucru ieftina, productia in Maroc prezinta si alte avantaje. Grupul Renault-Nissan nu achita nicio taxa de export si niciun impozit pe profit pe o perioada de cinci ani. Mai mult decat atat, statul marocan a realizat o investitie de 60 milioane de euro pentru a construi o autostrada si o cale ferata, astfel incat sa lege uzina de portul Tanger Med.

    Renault a precizat faptul ca noul Lodgy nu este produs in Romania pentru ca uzina de la Mioveni produce deja 60 de autovehicule pe ora, standardul maxim in industria auto, iar liniile de fabricatie existente nu ar mai fi putut asambla un model in plus.

    In afara primelor doua imagini oficiale, constructorul auto nu a furnizat niciun detaliu referitor la preturi ori specificatii tehnice. Potrivit unor publicatii straine, noul Dacia Lodgy ar putea avea un pret de pornire de 10.000 euro, simtitor mai mic fata de rivalii sai, Renault Scenic, Citroen C4 Picasso si Peugeot 5008, care pot fi achizitionati pentru suma de 19.000 euro.

    Vizualizari: 4439
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »