rss

Dacia Lodgy este modelul emblematic pentru 2012

  1. 17/01/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia
    Vezi toate fotografiile (2)

    In 2011 Dacia a avut un an bun, cu un total de 343 233 de automobile vandute. Anul 2012 va fi marcat de lansarea la vanzare a modelului Dacia Lodgy, in luna iunie, si de orientarea strategiei comerciale catre clientii de flote si utilitare.

    In Romania, Dacia a evoluat pe o piata in scadere cu 8,3 %, si a realizat vanzari de 30 867 automobile, obtinand astfel o cota de piata de 28,9 %. Jumatate din totalul vanzarilor (15 019 unitati) au fost realizate prin intermediul programului de reinnoire a parcului auto national. Thomas Dubruel, directorul comercial Dacia, spunea la conferinta de presa tinuta cu ocazia prezentarii bilantului comercial Dacia pe 2011 ca: "programul REMAT a fost un succes si speram la o continuare a acestuia si in 2012".

    Dupa lansarea oficiala din martie de la Salonul auto de la Geneva, Dacia Lodgy va fi disponibila la vanzare din luna iunie a acestui an. Modelul va avea o configuratie cu 5 sau 7 locuri si este posibil sa canibalizeze putin din modelul MCV, insa clientii si destinatia celor doua modele in parte sunt abordari distincte.

    Dubruel considera modelul Dacia Logan ca fiind "axa principala de vanzari, pentru ca intruchipeaza cu succes atuurile marcii: "calitate – pret – spatiu" sau altfel spus "prestatie – pret – echipare". Ca o sporire a acestui succes de piata "se asteapta ca si modelul Dacia Logan sa primeasca in curand motorul diesel 1.6 dCi", a precizat Dubruel. Exista un plan de produs la Dacia unde sunt incluse si alte modele, care acopera toate segmentele insa la acest moment este prematur sa se discute despre acesta; acest plan include si viitorul model Dacia Logan.  Pe termen scurt si mediu nu exista posibilitatea introducerii unei solutii de propulsie hibrid si nici electrica, datorita costurilor ridicate ale tehnologiilor folosite.

    Duster a devenit noul varf de lance al gamei Dacia, ajungand sa reprezinte 47% din vanzarile totale ale marcii. Datorita aceluiasi raport prestatii - spatiu interior- pret imbatabil in lumea automobilelor 4x4, Dacia Duster s-a impus rapid pe piata romaneasca. Cu 7 252 de inmatriculari, Dacia Duster este al doilea model cel mai vandut din Romania, dupa Logan, si lider de necontestat al segmentului 4X4. Versiunea varf de gama, Laureate, a fost preferata de 95% din clienti. Dacia Duster se bucura de un succes remarcabil la export, unde au fost vandute pana acum aproape 230 000 de unitati.

    Vanzarile de flote au avut o contributie importanta la rezultatul Dacia – aproape 40% din totalul inmatricularilor, în special ca urmare a livrarilor catre marile conturi (societati romanesti si internationale) care au atins un nou nivel record – peste 4 200 de unitati.

    Thomas Dubruel a mai spus ca "in anul 2011 au existat semne de crestere a pietelor de flote. Este de asteptat ca si in 2012 sa creasca piata de flote si cea a utilitarelor. Daca se inregistreaza aceasta crestere atunci din punct de vedere al vanzarilor, 2012 va fi cu siguranta mai profitabil decat 2011. In cea de-a doua jumatate a anului va fi introdus si un nou model de furgon care probabil va include noi motorizari, cel mai probabil acel 1.6 dCi, mult asteptat". "Toate noile modele Dacia vor fi Euro 5" a mai precizat Dubruel.

    In Romania reteaua comerciala Dacia are 95 de showroom-uri, 107 unitati de service si dispune in total de peste 3000 de angajati.

    Pentru Dacia, mediul online ramane pentru moment doar un canal de comunicare foarte important. “Nu exista plan pe termen scurt sau mediu care vizeaza posibilitatea vanzarilor online a modelelor Dacia, insa chiar daca s-ar face la un moment dat acest lucru, se va utiliza in final tot reteaua comerciala adica dealerii Dacia”, a spus Dubruel.

    Vanzari Dacia pe modele în Romania în 2011

    Model - Unitati
    Sandero (inclusiv versiunea Stepway) - 2 519
    Logan berlina - 15 830
    Logan MCV -  2 741
    Duster - 7 252
    Logan VAN - 1 634
    Logan Pick Up - 896

    Total    30 867

    Vizualizari: 5271
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »