rss

Dacia Lodgy ar putea avea un pret de pornire de 10.000 euro

  1. 02/12/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, lodgy, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault a inceput productia noului Lodgy la uzina din Maroc, dupa o investitie de 1 miliard de euro in construirea noii fabrici. Potrivit unei publicatii franceze, viitorul MPV Dacia ar putea avea un pret de baza mai mult decat competitiv: 10.000 euro.

    Viitorul Dacia Lodgy va fi lansat oficial in luna martie 2012, la Salonul Auto de la Geneva si ar putea ajunge pe piata cu un avantaj de pret chiar mai mare decat cel estimat initial. Astfel, daca rivalii de la Renault (Scenic) Citroen (C4 Picasso) sau Peugeot (5008) au un pret de pornire de aproximativ 19.000 euro, Dacia ar putea rupe gura targului cu monovolumul sau de numai 10.000, scriu francezii de la Auto Plus.

    Primele exemplare de pre-serie Lodgy au deschis liniile de productiei ale nouii uzine din Tanger. Francezii au decis sa ridice noua fabrica pe pamant marocan pe fondul unor multiple avantaje: scutiri de taxe, existenta unui teren de 314 hectare si, cel mai important, salarii ce nu depasesc 240 euro pe luna.

    Daca celelalte linii de fabricatie (Coreea de Sud, Moscova sau Pitesti au fost cumparate de la alti constructori auto), cea din Maroc devine a doua fabrica construita de la zero, dupa cea din Brazilia.

    In Tanger vor fi utilizate doua linii de productie. Pe prima linie de asamblare vor fi construite Lodgy si un derivat utilitar, iar pe a doua un model misterios, despre care nu cunoastem momentan nicio informatie.

    Daca prima linia la capacitate maxima asigura o productie anuala de 170.000 de unitati, cele doua linii de productie vor scoate la capat 250.000 de masini pe an.

    Vizualizari: 5894