rss

Dacia Lodgy, castigatorul trofeului L'Argus 2013 la categoria masinilor de familie

  1. 07/12/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, lodgy
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dacia Lodgy a primit trofeul L'Argus 2013 la categoria masinilor de familie. Monovomul este al doilea model al producatorului auto din Mioveni care castiga acest premiu.

    Dacia Lodgy a iesit invingatoarea la sectiunea autoturisme de familie in cadrul editiei 2013 a competitiei L'Argus. Acest succes completeaza reusita lui Duster, care a primit acest premiu in anul 2011.

    In cadrul competitiei, un juriu format din profesionisti in industria auto au apreciat spatiozitatea interiorului, raportul pret/dotari, valoarea reziduala si costurile de exploatare bune pentru versiunea Dacia Lodgy 1.5 dCi Laureate.

    Astfel, expertii de la L'Argus au ajuns la o valoare reziduala de 49% pentru un rulaj de 25.000 km/an pe trei ani, aceleasi valori fiind utilizate pentru a calcula un pret de exploatare de 0.25 euro pe kilometru.

    In ciuda aprecierilor primite in presa auto, Dacia Lodgy a fost recent criticata de EuroNCAP, organizatia de testare a sigurantei acordand numai trei stele monovolumului. Exploatand momentul cand inca nu era obligatorie echiparea cu ESP in dotarea standard, constructorul auto a ales sa nu ofere aceasta facilitate pe Lodgy, motiv pentru care a fost aspru criticat de organismul european independent.

    Exceptand modelul Dacia, toate celelalte 14 modele au primit punctajul maxim de cinci stele.

    Pe piata din Romania, noul Lodgy are un pret de pornire de 9.500 euro cu TVA inclus si are o garantie de trei ani sau 100.000 kilometri. Modelul este construit în Maroc, la uzina din Tanger.

    Vizualizari: 2060