rss

Dacia, pe locul cinci in Franta in primul semestru

  1. 12/07/2013
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Duster, Renault, Sandero
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dacia a reusit in primul semestru sa se claseze pe locul cinci in topul vanzarilor de autoturisme, pe piata din Franta. Constructorul auto de la Mioveni s-a pozitionat in fata unor marci precum Ford, Nissan sau Opel, iar Sandero ocupa si el un loc in top zece modele preferate de francezi.

    Cu 45.000 de masini comercializate in Hexagon, Dacia a fost depasita doar de marcile franceze de traditie (Renault, Peugeot si Citroen) si de Volkswagen. Brandul de la Mioveni s-a aflat in topul preferintelor francezilor inaintea unor nume precum Ford, Nissan, Toyota, Opel sau Fiat.

    Conform statisticilor CCFA, 4.8% dintre masinile vandute in Franta in acest an poarta sigla Dacia, marca low-cost a celor de la Renault reusind sa afiseze o crestere de 6% comparativ cu anul precedent.

    Cel mai bine vandut model al marcii Dacia in Franta ramane Sandero, care a reprezentat aproape jumatate din totalul masinilor vandute de producatorul roman (19.749 de unitati). Totodata, Sandero se afla pe locul al 10-lea in clasamentul tuturor modelelor aflate la vanzare in Franta. Mai mult decat atat, autoturismul s-a clasat in fata unor nume cu rezonanta precum VW Golf 7, Peugeot 308, Toyota Yaris, Nissan Qashqai sau Ford Fiesta.

    Urmatorul model Dacia in clasamentul vanzarilor din Franta este Duster, cu 14.148 de exemplare comercializate, crestere de 1.5% fata de anul precedent.

    Piata franceza a inregistrat o scadere de 9% in prima jumatate a anului fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind vandute in total 930.000 de autoturisme. Cel mai popular model este Renault Clio 4, cu 56.000 de unitati livrate, iar cea mai vanduta marca este Renault.

    Vizualizari: 5299