rss

Auto.ro a testat noul model Dacia Lodgy

  1. 02/05/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, lodgy
    Vezi toate fotografiile (10)

    Auto.ro a testat in Maroc monovolumul Lodgy, cel mai recent model din gama Dacia. Autovehiculul este promovat, pe buna-dreptate, prin prisma spatiului oferit, detaliu ce va impresiona in mod sigur familistii atenti la buget.

    Spre deosebire de restul gamei care se produce in Romania, Lodgy se fabrica doar in Maroc, la uzina grupului Renault-Nissan din Tanger. Monovolumul ofera pana la 7 locuri si impresioneaza prin spatiul oferit, dispunand de un portbagaj incapator de 2.600 litri in configuratia cu doua locuri, 827 litri in configuratia cu cinci locuri si 207 litri in configuratia cu sapte locuri.

    Cu o lungime totala de 4500 mm, Dacia Lodgy dispune de spatii interioare practice pentru depozitare, unul dintre acestea fiind amplasat chiar in partea superioara a plansei de bord. Exceptie face buzunarul lateral pentru pasagerii din al doilea rand, accesul catre acesta fiind blocat de bancheta.

    Lodgy este un autovehicul ce se adapteaza nevoilor de familie, modularitatea fiind unul dintre principalele atribute. In configuratia cu 7 locuri, al treilea rand de scaune poate fi inlaturat sau rabatat, iar cel de-al doilea rand de scaune poate fi rabatat catre primul rand. Pasagerii celui de-al treilea rand de scaune pot calatori confortabil, Lodgy oferind acestora suficient spatiu pentru genunchi si cap. Acestia au o vizibilitate sporita iar aerul conditionat face fata si in cazul acestora.

    In premiera pentru Dacia, noul model Lodgy poate fi comandat atat cu sistem multimedia cu ecran tactil pentru care platiti in plus 300 de euro, cat si cu limitator de viteza inclus in pachetul de siguranta, pretul acestuia fiind de 350 de euro.

    Sistemul Media Nav s-a dovedit a fi foarte util in momentul in care ne-am ratacit pe strazile inguste si aglomerate ale Marrakech-ului. Ecranul de 7 inch reda o rezolutie buna, comenzile fiind simple, intuitive. Monovolomul primeste o alta bila alba la capitolul antifonare, zgomotul exterior fiind foarte bine izolat.

    In urma testul pe care l-am realizat in Marrakech, am remarcat ca Dacia Lodgy este o masina excelenta pentru familie, ofera un spatiu generos si un raport calitate-pret foarte bun. Noul model Lodgy va putea fi achizitionat la preturi cuprinse intre 9.500 de euro (TVA inclus), pentru versiunea 1.6 MPI 85 Acces, si 14.700 de euro, in cazul motorizarii 1.5 dCi 110, nivel de echipare Laureate.

    Lodgy propune o oferta de motorizari pe benzina si diesel. Sunt disponibile doua motoare pe benzina: 1.6l MPi 85 CP si propulsorul 1.2l TCe 115 CP. Lodgy este primul model din gama Dacia cu motor turbo pe benzina.

    Motorul de 1,2 litri TCe ce livreaza 115 CP ne-a impresionat cel mai mult. Desi pare un motor mic pentru o masina relativ mare, ofera performante foarte bune. Cuplul motor de 190 Nm ne-a ajutat in executarea rapida a demarajelor.  

    Oferta diesel este reprezentata de binecunoscutul motor 1.5 dCi de 90 CP si 110 CP, care si-a demonstrat fiabilitatea si pe modelele anterioare: Logan, Sandero si Duster.

    Motorul 1.5 dCi face parte din programul Dacia eco² care evidentiaza nivelul scazut al consumului si al emisiilor de CO2. Dieselul de 110 CP are o cutie de viteze manuala cu 6 trepte si ajunge la 100 km/h in 11.6 secunde iar cel de 90 CP dispune de o transmisie cu 5 rapoarte si atinge 100km/h in 12.4 secunde.

    Lansarea oficiala pe piata din Romania va avea loc in prima parte a lunii iunie. Tot atunci Lodgy poate fi testat de catre romanii interesati de primul monovolum marca Dacia.

    Vizualizari: 7572