rss

Angajatii Dacia ameninta cu proteste impotriva "timbrului de mediu"

  1. 30/01/2013
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Taxa auto, timbru mediu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Accentuand mesajul transmis de oficialii Dacia, angajatii constructorului auto de la Mioveni amentinta cu actiuni de protest fata de noua varianta a taxei auto, transformata intr-un "timbru de mediu". Casa auto solicita Guvernului dublarea cuantumului pentru masini Euro 3 si Euro 4.

    Dacia isi mentine pozitia impotriva timbrului de mediu si vine cu noi amenintari, care ii angajeaza in mitinguri pe salariatii producatorului auto, acestia temandu-se de o scadere dramatica a vanzarilor de masini noi si de pierederea locurilor de munca.

    "Nu ne este indiferent cum apare taxa de mediu. In conditiile in care vom vedea ca nu suntem reprezentati de actualii guvernanti, am votat in adunarea generala actiuni de protest, mitinguri si alte actiuni de protest la care vor participa mii de oameni, pentru ca nu ne este indiferent de ceea inseamna Dacia pentru Romania si care este respectul guvernantilor pentru noi.

    Sindicatul Autoturisme Dacia considera ca aplicarea noii variante pentru taxa auto care se va numi "timbrul de mediu" va conduce la continuarea scaderii vanzarilor cu autoturisme noi si in anul 2013 si va avea consecinte negative pentru productia de autoturisme noi din Romania, asupra numarului locurilor de munca si a salariatilor care isi desfasoara activitatea in acest domeniu", a declarat presedintele Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, citat de Mediafax.

    Sindicalistii solicita Guvernului sa analizeze in mod corect implicatiile timbrului de mediu asupra industriei romanesti constructoare de autoturisme, convinsi fiid ca formula propusa va conduce la o scadere semnificativa a pietei de masini noi si la pierderea a numeroase locuri de munca.

    Potrivit reprezentantilor Sindicatului Automobile Dacia, in perioada urmatoare vor fi organizate proteste la adresa Guvernului roman, care vor culmina cu "un mare miting", iar la manifestare vor participa "sindicalistii si familiile acestora".

    Vizualizari: 3697