rss

Noua generatie Dacia Logan, primele imagini

  1. 18/09/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, lodgy, Logan
    Vezi toate fotografiile (5)

    Noua generatie a bestsellerului Dacia Logan a fost dezvaluita inainte de termen de francezii de la Automobile-Magazine. Noul model vine in compania motorizarii TCe de 0.9 litri si 90 CP si beneficiaza de un design modern, ce aminteste de Duster si Lodgy.

    Cu putin timp inainte de debutul programat pentru Salonul Auto de la Paris, noua generatie Dacia Logan este desconspirata de publicatia franceza Automobile-Magazine, stricand astfel ceea ce se dorea a fi o surpriza direct din Mioveni.

    Imaginile publicate tradeaza un design modern, de inspiratie Duster si Lodgy. In ciuda asemenarii cu cele mai noi propuneri Dacia, noul Logan se prezinta ca un autoturism cu personalitate distincta, rezultat al aceleasi retete ce le-a garantat succesul celor de la Dacia. In ciuda zvonurilor care anuntau o noua denumire, producatorul auto a decis sa pastreze numele care i-a ajutat sa cucereasca pietele externe.

    La capitolul motorizari, Dacia propune noul motorul turbo cu trei cilindri, TCe 90, propulsor ce a fost vazut pentru prima data pe noile Renault Twingo si Clio. Unitatea livreaza 90 Cai Putere si un cuplu maxim de 135 Nm, cifre ce ii asigura o viteza maxima de 182 km/h. Sprintul de la 0 la 100 km/h este efectuat in 12,2 secunde, in timp ce consumul mediu este de 4,5 litri/100km.

    Clientii care au o afinitate pentru dieseluri, se pot astepta la motorul 1.5 dCi. Din oferta ar putea face si unitatea de 1.2 litri şi 75 CP si propulsorul de 1.6 litri si 105 CP. Si oferta de transmisii va fi imbunatatita, cel mai probabil cu cea manuala cu sase rapoarte regasita si pe Duster, Lodgy si Dokker.

    Habitaclul beneficiaza de un bord nou, care aminteste de Lodgy si care integreaza noul sistem Media Nav, interfata ce a debutat pe Lodgy. De dimensiuni generoase, ecranul tactil faciliteaza accesul la radio, media, telefon si navigatie.

    Volanul si ceasurile de bord sunt preluate de la Logdy, locurile din fata beneficiaza de o cotiera centrala, scaunele fata prezinta un design improspatat, iar maneta schimbatorului de viteze a fost modernizata.

    Noua generatie Dacia Logan isi va face debutul mondial la Salonul Auto de la Paris. Pana atunci, putem admira imbunatatirile aduse de constructorul auto din Mioveni in galeria de imagini alaturata.

    Vizualizari: 4437