rss

Dacia va lansa un model surpriza in 2012

  1. 18/08/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Logan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dacia va prezenta anul viitor un nou model, a declarat pentru evz.ro Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia. Prima ipoteza ne duce cu gandul la succesorului berlinei low-cost Logan, insa nici posibilitatea lansarii unui model cu totul nou nu a fost negata de oficialul constructorului roman.

    Desi debutul viitoarei generatii Logan nu a fost confirmat, se pare ca momentul dezvaluirii va coincide cu Salonul Auto de la Paris, care isi va deschide portile in toamna anului viitor, potrivit francezilor de la caradisiac.com. Celebrul model va creste in dimensiuni si va fi oferit cu doua versiuni de caroserie.

    Noul Dacia Logan va masura 4,4 metri in lungime, fata de cei 4,29 metri ai modelului curent, urmand a fi disponibil atat in varianta clasica de berlina, cat si sub forma unui hatchback, in doua volume.

    La capitolul motorizari, este de asteptat ca gama de propulsoare sa fie compusa din aceleasi unitati de 1,5 si 1.6 si litri, cu mici ajustari care sa asigure un consum redus, emisii de noxe scazute si, de ce nu, un plus de putere. In prezent, motorizarile pe benzina dezvolta intre 75 si 105 CP, iar cele diesel produc 75 si 90 CP.

    Preturile de comercializare nu ar trebui sa sufere mari schimbari, in ciuda imbunatatirilor aduse de Dacia. Astfel, se estimeaza ca tarifele vor creste cu aproximativ 200 de euro, ceea ce inseamna ca cea mai ieftina versiune, care costa in prezent 6.500 de euro, va urca la 6.700 de euro.

    Vizualizari: 6266