rss

Dacia Duster de 850 CP si-a incordat muschii pe circuitul de la Titu

  1. 12/10/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Duster, no limit
    Vezi toate fotografiile (5)

    Dacia a facut o demonstratie de forta cu cel mai puternic Duster produs vreodata, Duster “No Limit”. Sesiunea a avut loc pe circuitul de la Titu, la eveniment fiind prezenti jurnalisti romani din domeniul auto.

    Dupa ce a castigat locul trei in cadrul competitiei Pikes Peak International Hill Climb , Dacia Duster No Limit s-a prezentat in carne si oase pe circuitul de la Titu, alaturi de pilotul francez Jean Philippe Dayraut. Referitor la experienta de a conduce cel mai puternic Duster construit vreodata, Dayraut a declarat:

    “Pentru mine, participarea la cursa de la Pikes Peak a insemnat implinirea unui vis. Putem spune ca a participa la aceasta cursa si a urca pe muntele Pikes Peak cu un vehicul 4x4 - poate cel mai puternic vehicul 4x4 care exista in prezent, pentru ca masina are 850 CP si o masa de numai 950 kg - se poate compara din punct de vedere al performantei cu o cursa de Formula 1, la care participa masini cu motorizari la fel de performante, dar mult mai usoare.

    Avantajul nostru este ca dispunem de tractiune integrala (pe Duster „No Limit”), fapt care ne permite sa putem depasi puterea la sol. In ceea ce priveste accelerarea, procesul este similar celui din Formula 1, doar ca la Pikes Peak circuitul este pe un drum de munte, iar pilotul trebuie sa-si modifice considerabil comportamentul la volan”.

    Desi constructorul auto nu planuieste sa mareasca numarul cailor putere oferiti de Dusterul de serie, "No Limit" reprezinta o dovada a capacitatii producatorului francez in materie de mecanica, dinamica si aerodinamica.

    Exemplarul preparat este impins de un V6 de 3.8 litri, preluat de la Nissan GT-R, capabil sa produca 850 CP. Printre modificarile efectuate se numara caroseria din fibra de sticla si transmisia secventiala Sadev cu 6 viteze.

    SUV-ul autohton cu motor Nissan GT-R a obtinut un timp de 10 minute si 17 secunde in cursa de la Pikes Peak, ocupand astfel pozitia a treia.

    Vizualizari: 6455